Quantcast
Cazenove Capital Management: Καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ - enikonomia.gr
share

Cazenove Capital Management: Καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να βρεθεί εκτός ευρωσυστήματος υποστηρίζει ο Ρίτσαρντ Τζέφρεϊ, επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος της Cazenove Capital Management.

Όπως δήλωσε στο Bloomberg ο Τζέφρεϊ, η ελληνική οικονομία βρίσκεται ήδη υπό μεγάλη πίεση και δεν υπάρχει ξεκάθαρη διέξοδος για την Ελλάδα.

Νωρίτερα ο γνωστός επενδυτής Stanley Druckenmiller, πρόεδρος της Duquesne Family Office και παλιός συνεργάτης του Τζορτζ Σόρος υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τελικά το ευρώ.

Μιλώντας στο Bloomberg, o Stanley Druckenmiller χαρακτηρίζει διαχειρίσιμη ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ καθώς οι τράπεζες δεν διαθέτουν πλέον ελληνικά ομόλογα, ενώ ο Ντράγκι  έχει στη διάθεσή του το όπλο της ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

«Δεν αντιλαμβάνομαι τη θεωρία που υποστηρίζει ότι οι Έλληνες θα κάνουν βουτιά στο βόθρο και τη μιζέρια και ότι θα τους ακολουθήσουν οι Ισπανοί και άλλοι στην Ευρώπη», σημείωσε.

Και υποστήριξε ότι η πιο λογική επιλογή για την Ελλάδα είναι να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να παραμείνει στον δρόμο της Ευρώπης

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.