Quantcast
Ο παγκόσμιος τουρισμός θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,7% φέτος - enikonomia.gr
share

Ο παγκόσμιος τουρισμός θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,7% φέτος

δημοσιεύτηκε:

Ο τουριστικός τομέας αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 3,7% που είναι λίγο μεγαλύτερος από εκείνον της παγκόσμιας οικονομίας (3,5%), παρά τις αναταράξεις που παρουσιάζονται σε διεθνές επίπεδο, εκτιμά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

“Μέχρι τα τέλη του 2015 ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού θα συμβάλει με 7,8 τρισεκατομμύρια δολάρια ή με ποσοστό 10% στο παγκόσμιο ΑΕΠ, ενώ θα απασχολεί 284 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή το 9,5% του εργατικού δυναμικού διεθνώς”, δήλωσε ο πρόεδρος του WTTC, Ντέιβιντ Σκόουσιλ.

Το WTTC, στο οποίο μετέχουν περίπου 100 από τις μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις του κόσμου, διοργανώνει φέτος το ετήσιο συνέδριό του στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Στην τελευταία έκθεσή του, τον Μάρτιο, το Παγκόσμιο Συμβούλιο εκτίμησε ότι η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα φέτος θα ανέλθει στο 3,7%, από 3,5% το 2014. Η παγκόσμια οικονομία, από την άλλη, αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 3,5%, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες.

Ο Σκόουσιλ υπενθύμισε πάντως ότι ο τουριστικός τομέας δεν είναι στο απυρόβλητο και επηρεάζεται από αναταράξεις και αναπάντεχα γεγονότα σε όλο τον κόσμο. “Ποιος θα μπορούσε, στην Air Asia και τη Germanwings, να προβλέψει τις πρόσφατες καταστροφές;” διερωτήθηκε αναφερόμενος στις δύο μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες με αεροσκάφη των εταιρειών αυτών.

Επιπροσθέτως, “η ευρωζώνη αισθάνεται ακόμη τις συνέπειες της κρίσης και οι ισοτιμίες παραμένουν ασταθείς”, όπως για παράδειγμα με τη μεγάλη πτώση του ρουβλίου και την εκρηκτική άνοδο του ελβετικού φράγκου, “χωρίς να υπολογίζουμε την πιο αδύναμη ανάπτυξη και τη μειωμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην Κίνα”, συνέχισε ο πρόεδρος του WTTC.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.