Quantcast
Reuters: Τι θα πει η Μέρκελ στον Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Reuters: Τι θα πει η Μέρκελ στον Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Σύμφωνα με εκτενές τηλεγράφημα του Ρόιτερς το οποίο αναφέρεται στη συνάντηση αυτή την ώρα Μέρκελ-Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, η γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να πιέσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό να προχωρήσει πιο γρήγορα σε συγκεκριμένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να ξεκλειδώσει τα κεφάλαια για την Ελλάδα.  

Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι αναμένεται η Μέρκελ να παραδώσει ένα μήνυμα ότι  θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος ώστε να αποφευχθεί μια καταστροφική χρεοκοπία, αλλά για να επιτευχθεί αυτό, η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να αναλάβει δεσμεύσεις για λεπτομερή, κοστολογημένα μέτρα στις  τεχνικές ώστε να κάνει βιώσιμα τα  δημόσια οικονομικά.

 «Στο υψηλότερο επίπεδο, οι Γερμανοί θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και να βρεθεί μια λύση, αλλά ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα και μπορεί να υπάρξει περισσότερο δράμα πριν ο Τσίπρας συμφωνήσει,” δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος.  

Από την πλευρά της Ελλάδας, Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ο Τσίπρας θα διατυπώσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στη Μέρκελ, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους πιστωτές και ελπίζει στην παρέμβαση της  ώστε να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.  

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis, μιλώντας στο Βερολίνο, δήλωσε ότι υπάρχουν αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, και προειδοποίησε ότι εάν επιστρέψει η χρηματοπιστωτική αστάθεια, δεν θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη αυτό το έτος. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.