Quantcast
ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,6% στις τιμές κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτιρίων - enikonomia.gr
share

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,6% στις τιμές κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτιρίων

δημοσιεύτηκε:

Μείωση 2, 6% κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε σχέση µε τον αντίστοιχο διάστημα του 2014, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της  ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, ο ίδιος δείκτης, μειώθηκε 0,6% το πρώτο τρίµηνο 2015, σε αντίθεση µε τον δείκτη του τέταρτου τριµήνου 2014, που είχε καταγράψει πτώση 1,4%.

Επιπλέον, μείωση 2,2% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιµών κόστους κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το πρώτο τρίμηνο 2015, σε σύγκριση µε τον δείκτη του αντίστοιχου   τριμήνου 2014 που είχε μειωθεί 3,1%.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι, ο δείκτης τιµών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών (δείκτης εκροών), εκφράζει τη µεταβολή των τιµών που καταβάλλονται στους κατασκευαστές- εργολήπτες των διαφόρων επιµέρους τµηµάτων κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών, κατά την ανάθεση κατασκευής των έργων.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης συνολικού κόστους κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών (δείκτης εισροών), εκφράζει την εξέλιξη του κόστους, στο οποίο υποβάλλεται ο κατασκευαστής µιας τυποποιηµένης κατασκευής (πολυκατοικίας) και υπολογίζεται βάσει των τιµών των υλικών και της αµοιβής εργασίας που καταβάλλει.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.