Quantcast
Κατρούγκαλος: Θα ολοκληρωθεί θετικά η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Θα ολοκληρωθεί θετικά η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

δημοσιεύτηκε:

Την αισιοδοξία του ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα ολοκληρωθεί σύντομα και θετικά για την χώρα, εξέφρασε σήμερα από την Πάτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι στο DNA της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπήρχε ποτέ η ρήξη και πως όλοι αντιλαμβάνονται, ότι μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις, θα είχε κακό αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές. Ακόμη, ανέφερε ότι και οι θεσμοί και η κυβέρνηση, βρίσκονται σε ένα ώριμο στάδιο, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, και προχωρά σταδιακά στην εξειδίκευση και υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού της πλαισίου.

Μάλιστα σε αυτό το σημείο τόνισε, ότι οι εταίροι της Ελλάδας έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν την αναγκαία ρευστότητα για να αναπνεύσει η οικονομία.

Αναφερόμενος στην Δημόσια Διοίκηση, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι στόχος του είναι να την μετατρέψει από βαρίδι της επιχειρηματικότητας σε μοχλό ανάπτυξης της χώρας και δεσμεύθηκε να επεκτείνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, εξήγγειλε μέτρα στήριξης της λειτουργίας των Επιμελητηρίων σε θέματα που αφορούν στην κατάρτιση του προσωπικού, στην αναβάθμιση του ρόλου τους, στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και στην διασύνδεση των ΚΕΠ με το γενικό εμπορικό μητρώο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση της οικονομίας και τις μελλοντικές προοπτικές της, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, καθώς όπως τόνισε η αγορά δεν αντέχει άλλο σε κλίμα αβεβαιότητας.Παράλληλα ανέφερε ότι «περισσότεροι συμφωνούμε σε τρία πράγματα:

Πρώτον, ότι από εδώ και πέρα η λιτότητα πρέπει να χαλαρώσει και να μη συνεχιστεί η μαζική και οριζόντια εφαρμογή αντιαναπτυξιακών μέτρων.

Δεύτερον, η αβεβαιότητα για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους υπονομεύει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Και τρίτον πως απαιτείται η διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης». Γιατί όπως υπογράμμισε, «χωρίς ανάπτυξη η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να εξέλθει από την κρίση και να βγει στις αγορές».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.