Quantcast
Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία - enikonomia.gr
share

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

δημοσιεύτηκε:

Ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία» έχει καθιερωθεί  η 28η Απριλίου, όπως αναφέρει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ).

Ειδικότερα, η Ελλάδα έχει ενταχθεί  σε αυτό τον θεσμό από το 2005, στην ομάδα των 100 πλέον χωρών παγκοσμίως, που συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ).

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αντώνης Χριστοδούλου, επισήμανε  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία έχει καθιερωθεί από το 2001, με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους».

«Συγκεκριμένα η μη πρόληψη, κοστίζει κάθε χρόνο κατά μέσο όρο, το 4% του ΑΕΠ παγκοσμίως ενώ στην Ελλάδα αυτό μεταφράζεται σε 6 δισ. ευρώ ετησίως. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά έχει να κάνει και με κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Από εργατικά ατυχήματα θρηνούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο το χρόνο σχεδόν 5.000 ανθρώπινες ζωές και σχεδόν 160.000 επαγγελματικές ασθένειες κυρίως καρκίνους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.