Quantcast
Πετρέλαιο: Η τιμή του μπρεντ υποχωρεί στα 66 δολάρια από το υψηλό του 2015 - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Η τιμή του μπρεντ υποχωρεί στα 66 δολάρια από το υψηλό του 2015

δημοσιεύτηκε:

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε κοντά στα 66 δολάρια το βαρέλι, αφού έφθασε προηγουμένως στο υψηλότερο επίπεδο του 2015, λόγω της μεγάλης προσφοράς του «μαύρου χρυσού» σε συνδυασμό με την εξασθένηση της κινέζικης βιομηχανίας.

Η κατάρρευση των τιμών του μπρεντ το 2014 προκάλεσε προσδοκίες για επιβράδυνση της αύξησης της προσφοράς του από παραγωγούς με υψηλότερο κόστος, όπως είναι οι παραγωγοί των ΗΠΑ. Την Παρασκευή, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ενεργές γεωτρήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν για 21η συνεχόμενη εβδομάδα.

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε στα 66,09 δολάρια , μετά την εκτίναξή του στα 67,10 δολάρια ανά βαρέλι, που είναι η υψηλότερη τιμή του 2015.

Μία έρευνα για τη δραστηριότητα της κινεζικής βιομηχανίας έδειξε ότι αυτή συρρικνώθηκε τον Απρίλιο με τον υψηλότερο ρυθμό ενός έτους, καθώς οι παραγγελίες μειώθηκαν. Στη μείωση των τιμών συνέβαλαν ενδείξεις για πλεονάζουσα προσφορά, καθώς, μεταξύ άλλων, αυξήθηκαν οι λιβυκές εξαγωγές, οι ιρακινές εξαγωγές έφθασαν σε επίπεδο – ρεκόρ τον Απρίλιο και η παραγωγή του ΟΠΕΚ έφθασε σε υψηλό 2,5 ετών.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.