Quantcast
Μαξίμου: Δεν υπάρχει θέμα πέμπτης αξιολόγησης του προγράμματος, αλλά των μεταρρυθμίσεων - enikonomia.gr
share

Μαξίμου: Δεν υπάρχει θέμα πέμπτης αξιολόγησης του προγράμματος, αλλά των μεταρρυθμίσεων

δημοσιεύτηκε:

“Δεν πρόκειται για την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά για την αξιολόγηση των μέτρων και μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς”, ξεκαθαρίζει ανώτατη κυβερνητική πηγή, κληθείσα να σχολιάσει την κοινή δήλωση μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε ό,τι αφορά τη φράση “μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος” η ίδια πηγή του Μεγάρου Μαξίμου εστίαζε αποκλειστικά στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, συμπληρώνοντας πως είναι κάτι που πρέπει να δει η κυβέρνηση και στο οποίο εμφανίζονται ανυποχώρητοι και πιεστικοί οι θεσμοί.

Τέλος, στην κοινή δήλωση Γιούνκερ – Τσίπρα και στην αποστροφή του λόγου ότι “υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων” η ίδια πηγή ανέφερε πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στις κόκκινες γραμμές που θέτει η κυβέρνηση και πως είναι θέματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν διεξοδικά στην κεντρική διαπραγμάτευση της τελικής συμφωνίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.