Quantcast
'Ανοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

‘Ανοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινούνταν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα καθώς τα κέρδη των μεταλλευτικών εταιριών βοήθησαν τις χρηματιστηριακές αγορές να ανακάμψουν περαιτέρω από τις απώλειες που έχουν καταγράψει φέτος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, ο οποίος έχει ενισχυθεί τις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις, σημείωνε νωρίτερα άνοδο κατά 0,7%. Ο δείκτης Euro STOXX 50 και ο γερμανικός DAX σημείωναν άνοδο κατά 0,9%.

Οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές υποχώρησαν στις αρχές του έτους εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και βασικό καταναλωτή πετρελαίου και μετάλλων. Ο δείκτης FTSEurofirst σημειώνει απώλειες 7% από τις αρχές του 2017.

Ωστόσο, η Κίνα ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα μειώσει το ποσοστό των υποχρεωτικών διαθεσίμων των τραπεζών και θα προχωρήσει σε άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό βοήθησε τις τιμές ακινήτων να ενισχυθούν, ενώ και οι κινεζικές μετοχές κατέγραψαν άνοδο σήμερα παρά το γεγονός ότι ο οίκος Moody’s υποβάθμισε τις προοπτικές του για την Κίνα.

Οι μετοχές των μεταλλευτικές εταιριών κινούνταν σήμερα ανοδικά, ενώ ενισχυμένες ήταν και οι τιμές του χαλκού. Η Anglo American σημείωνε άνοδο 5% και η ArcelorMittal ενισχυόταν κατά 4%.

Απώλειες 5,4% κατέγραφε νωρίτερα η εταιρία οπτικών Luxottica μετά την πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της, ενώ πτώση 12,3% σημείωνε η εταιρία ιατρικής τεχνολογίας Elekta ύστερα από την ανακοίνωση χαμηλότερων των αναμενόμενων οικονονομικών αποτελεσμάτων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.