Quantcast
Γ. Σταθάκης: Η συμφωνία θα οδηγήσει την οικονομία σε θετικό πρόσημο εντός του 2015 - enikonomia.gr
share

Γ. Σταθάκης: Η συμφωνία θα οδηγήσει την οικονομία σε θετικό πρόσημο εντός του 2015

δημοσιεύτηκε:

Βέβαιος πως λίαν συντόμως θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας από το βήμα του 11ου συνεδρίου του ECR Hellas, ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του κενού, μεταξύ των διαφορετικών προσεγγίσεων στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους δανειστές και πως θα υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, η οποία θα επιτρέψει στην οικονομία να γυρίσει σε θετικό πρόσημο, πριν το τέλος του έτους.

Ιεραρχώντας τους στόχους της κυβέρνησης, σχετικά με την οικονομική πολιτική, τόνισε πως προτεραιότητα αποτελεί η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με τους εταίρους για την οικονομική πολιτική, ένα νέο πλαίσιο, που θα αντιστρέφει την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το νέο αυτό πλαίσιο αφενός δεν περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα λιτότητας και αφετέρου αξιοποιεί τις προοπτικές προς μιας αναπτυξιακή κατεύθυνση, αξιοποιεί μια δυναμική που ενυπάρχει στην ελληνική οικονομία.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η επίλυση συσσωρευμένων προβλημάτων, που αφορούν στη σταθερότητα του θεσμικού πλαισίου, είτε αυτό αφορά τη φορολογία, είτε την περιβαλλοντική προστασία και την προστασία του καταναλωτή, καθώς ακόμη και το πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων. Απαιτείται μόνιμος χαρακτήρας των πλαισίων αυτών και σαφείς κανόνες που θα δημιουργούν την αναγκαία ισορροπία, ανάμεσα στα ώριμα αιτήματα μιας σύγχρονης κοινωνίας και στα ισχυρά κίνητρα για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας.

Τέλος, ο Γ. Σταθάκης υπογράμμισε την ανάγκη εύρεσης νέας ισορροπίας, ανάμεσα στην οικονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι τεράστιο το άνοιγμα της ψαλίδας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.