Quantcast
Η ηγεσία της Κομισιόν ψάχνει συμφωνία για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Η ηγεσία της Κομισιόν ψάχνει συμφωνία για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Δασόπουλου

 

Την εκτίμηση ότι η ηγεσία της Κομισιόν ψάχνει μια λύση για την Ελλάδα, εξέφρασε πριν από λίγο κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, παραδεχόμενο έτσι την παρέμβαση της ομάδας Γιούνκερ για την επίτευξη συμφωνίας στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο επίτευξης της συμφωνίας, η ίδια πηγή τόνισε, ότι οι δανειστές σπρώχνουν τις συζητήσεις για μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής. «Αν με ρωτήσετε ποια είναι η τελευταία στιγμή, θα σας πω ότι υπάρχουν πολλές τελευταίες στιγμές» τόνισε με νόημα.

Σε γενικές γραμμές, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, αντιμετωπίζει ένα ΔΝΤ, το οποίο είναι πιο θετικό σε μια λύση για το χρέος και πιο σκληρό σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν θέλει να ακούσει για διευθέτηση του χρέους, αλλά είναι  πιο ελαστική σε μεταρρυθμίσεις. Εμείς από όλο αυτό,  εισπράττουμε μια σκληρή αντιμετώπιση, τόνισε η ίδια πηγή.

Σε ό,τι αφορά την ουσία το διαλόγου, στο τραπέζι έχει πέσει το θέμα του δημοσιονομικού κενού, με τις δύο πλευρές να κάνουν προσπάθειες για να γεφυρωθεί. Το ζήτημα που εξετάζεται τώρα, είναι κάποιες διαφορές, που έχουν εντοπίσει οι εκπρόσωποι των δανειστών και βασίζονται σε λανθασμένα στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα.

Δεδομένο είναι τέλος, ότι για την Ελληνική πλευρά, στην διαπραγμάτευση δεν υπάρχει ως θέμα η περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, αφού, όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποφασιστούν οι απαιτούμενες αλλαγές. Επίσης , σταθερή στην θέση της παραμένει η Κυβέρνηση, στο ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε στον υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υφυπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου .

Σημειώνεται ότι το απόγευμα θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη με την ομάδα των Βρυξελλών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.