Quantcast
Παπαδόγιαννη: Συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ - enikonomia.gr
share

Παπαδόγιαννη: Συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ πρότεινε το ηγετικό στέλεχος της Αρ. Πλατφόρμας Σ. Παπαδόγιαννη μιλώντας τη Δευτέρα στην εκδήλωση του Rproject.gr με θέμα «Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές». Η κ. Παπαδόγιαννη είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει άλλο δρόμο από το να φύγει προς τα εμπρός». «Αυτό σημαίνει ότι απεγκλωβιζόμαστε από τις δεσμεύσεις της 20ης Φλεβάρη και προχωράμε άμεσα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες με τις οποίες ακυρώνουμε μνημονιακούς εφαρμοστικούς νόμους και κατοχυρώνουμε προγραμματικές μας δεσμεύσεις όπως ο κατώτατος μισθός και οι συλλογικές συμβάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε τονίζοντας ότι «σταματάμε να πληρώνουμε τα ομόλογα που λήγουν και ζητάμε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους». Ζήτησε να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο οι τράπεζες και να σταματήσουν οι εξελισσόμενες ιδιωτικοποιήσεις. «Το πιο πιθανό σενάριο μετά από αυτά είναι να διακοπεί η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ. Δεν πρέπει να το φοβηθούμε. Πρέπει να υπάρχει και προετοιμασία για την έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ σε περίπτωση που προκύψει κάτι τέτοιο.

Ήδη έπρεπε να υπάρχει ένα σχέδιο συντεταγμένης νομισματικής αλλαγής. Άλλωστε ποτέ η θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν το πάση θυσία στο Ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε τέλος ότι «Δεν πρέπει να φοβηθούμε τον κόσμο, πρέπει να απευθυνθούμε σε αυτόν και να του πούμε για τα αδιέξοδα, τι προτείνουμε, τις δυσκολίες και ενδεχομένως τις θυσίες. Υπάρχουν ιστορικές στιγμές που ο λαός πρέπει να πάρει την ευθύνη για το πώς προχωράει. Μια προοδευτική πορεία δεν έχει χαθεί, αρκεί να πάρουμε τις κρίσιμες και τολμηρές αποφάσεις το επόμενο διάστημα».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.