Quantcast
G 7: Συμφωνία για μείωση των ρύπων κατά 40 - 70% έως το 2050 - enikonomia.gr
share

G 7: Συμφωνία για μείωση των ρύπων κατά 40 – 70% έως το 2050

δημοσιεύτηκε:

Τη μείωση σε παγκόσμιο επίπεδο των εκπομπών αερίου έως το 2050 κατά 40% έως 70% σε σύγκριση με το 2010, συμφώνησαν οι ηγέτες της G 7, όπως σημειώνεται στο κοινό ανακοινωθέν της. 

Oι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να προχωρήσουν στην απαγκίστρωση των οικονομιών τους από τα ορυκτά καύσιμα και τάχθηκαν υπέρ του καθορισμού ενός στόχου σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να περιορίσουν την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας παγκοσμίως σε δύο βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής περιόδου.

«Δεσμευόμαστε να αναλάβουμε το ρόλο που μας αναλογεί προκειμένου να έχουμε μακροπρόθεσμα μία παγκόσμια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και θα καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για την αναδιάρθρωση του ενεργειακού τομέα έως το 2050», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι ευρωπαϊκές χώρες της G7 (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία) συμφώνησαν στην υιοθέτηση ενός φιλόδοξου σχεδίου, προκειμένου να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα προς τη Σύνοδο του Παρισιού για το κλίμα που αναμένεται να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο.

Η Ιαπωνία, ο Καναδάς και, σε ένα μικρότερο βαθμό, οι ΗΠΑ εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.