Quantcast
ΔΝΤ: Προειδοποιεί την Ισπανία με ύφεση αν καταργηθούν οι μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Προειδοποιεί την Ισπανία με ύφεση αν καταργηθούν οι μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

Η ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας κινδυνεύει να σταματήσει, εάν οι μεταρρυθμίσεις ακυρωθούν, δήλωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς αναθεωρούσε προς τα πάνω την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας. 

Στην αξιολόγηση του Ταμείου σημειώνεται ότι η Μαδρίτη πρέπει να εκμεταλλευθεί την τρέχουσα αναπτυξιακή δυναμική της για να προωθήσει και άλλες μεταρρυθμίσεις, ενώ υπάρχει η προειδοποίηση ότι τυχόν υποχώρηση θα προκαλούσε αβεβαιότητα και θα εμπόδιζε την επέκταση. 

Τα σχόλια αυτά του ΔΝΤ γίνονται, ενώ η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαμάχη με τους πιστωτές της για τα μέτρα που πρέπει να λάβει ώστε να συνεχισθεί η χρηματοδότησή της, τονίζει το Bloomberg.

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ισπανική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 3,1% και το 2016 2,5 έναντι προηγούμενων προβλέψεων 2,5% και 2%, αντίστοιχα. 

Η Ισπανία κινείται προς γενικές εκλογές που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, από το σοσιαλιστικό κόμμα έως το Podemos, υποστηρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις του Ραχόι έχουν αυξήσει τις ανισότητες και δεσμεύονται να ανατρέψουν την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμισή του για την αγορά εργασίας, η οποία κατέστησε ευκολότερες τις απολύσεις εργαζομένων από τις επιχειρήσεις.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.