Quantcast
Le Monde: Ας σώσουμε την Ελλάδα με τη δημοκρατία - enikonomia.gr
share

Le Monde: Ας σώσουμε την Ελλάδα με τη δημοκρατία

δημοσιεύτηκε:

Τρεις Γάλλοι πανεπιστημιακοί με άρθρο -παρέμβαση τους στη Le Monde που έχει τίτλο «Ας σώσουμε την Ελλάδα με τη δημοκρατία» ζητούν τη δημιουργία μιας κοινοβουλευτικής συνέλευσης στην Ευρωζώνη ,που θα αναταθεί η διευθέτηση του προβλήματος του ελληνικού χρέους.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην Ελλάδα αναφέρουν: «Το ελληνικό δράμα γεμίζει τις εφημερίδες από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, στις 25 Ιανουαρίου 2015.  

Παγιδευμένη στη θηλιά των ισχυρισμών του, η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται τη θέση της ως μια απειλή με την έξοδο της Ελλάδα από την ευρωζώνη.

Τα πάντα έχει κολλήσει σήμερα και η ελληνική οικονομία κατέρρευσε.

Μείωση των τραπεζικών καταθέσεων,  αβεβαιότητα για το μέλλον μας εμποδίζει να σκεφτούμε το μέλλον».

«Η θεσμική ατέλεια της Ευρωζώνης έχει διαγνωσθεί και προτείνουν την ενίσχυση της ανοικοδόμησής της. Αυτό όμως που διαφαίνεται, δεν είναι στο ύψος της ευρωπαϊκής ιδέας» και προσθέτουν:

«Ας πάρουμε το πρόβλημα από άλλη κατεύθυνση, δίνοντας την ευκαιρία στην ευρωπαϊκή δημοκρατία να αναδειχθεί.

Ας αναθέσουμε σε ένα αντιπροσωπευτικό όργανο των εθνικών Κοινοβουλίων των χωρών της Ευρωζώνης, δηλαδή στην εμβρυακή μορφή μιας πραγματικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρωζώνης, τη λύση για το ελληνικό χρέος».

Εκτιμούν ότι η συνέλευση μπορεί να παίξει το ρόλο του θεματοφύλακα και η συμφωνία που θα επιτευχθεί δεν θα κινδυνεύει να καταγγελθεί.

«Εφ’ όσον θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα χρέους και να αποφύγουμε να επιβάλουμε διά της βίας μια συμφωνία, θα πρέπει να αναστείλουμε τις οφειλές της Ελλάδας το χρόνο που απαιτείται.

Αυτή η διαδικασία κοινής λογικής, εφαρμόζεται για όλες τις περιπτώσεις ιδιωτικού χρέους, σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου» τονίζουν.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.