Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με σημαντικές απώλειες λόγω Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με σημαντικές απώλειες λόγω Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι μετοχές της Wall Street, καθώς το πισωγύρισμα στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές της ενίσχυσε τις ανησυχίες για τη δυνατότητα της χώρας να επιτύχει συμφωνία για τη χρηματοδότησή της.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,8% στις 17.899 μονάδες. Με απώλειες 0,7% έκλεισε ο S&P 500 και διαμορφώθηκε στις 2.094 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,6% στις 5.051 μονάδες.

Οι απώλειες διαχύθηκαν σε όλο το φάσμα της αγοράς, με 29 από τους 30 επιμέρους δείκτες του Dow και όλους τους κλαδικούς δείκτες του S&P 500 να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Οι ενεργειακές μετοχές του S&P 500 σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση.

Καθώς δεν υπήρχαν πολλές επιχειρηματικές ειδήσεις σήμερα, οι χρηματιστές έλεγαν ότι η υποχώρηση των μετοχών οφειλόταν στις απαισιόδοξες ειδήσεις σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. «Είμαστε σε μία ήρεμη περίοδο… που σημαίνει ότι οι ειδήσεις για την Ελλάδα έχουν πιθανόν μεγαλύτερη επίπτωση», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων.

Οι επενδυτές περιόριζαν επίσης τις θέσεις τους σε μετοχές εν όψει της συνεδρίασης της Fed την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωναν χρηματιστές. Αν και πολύ λίγοι περιμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια, η Πρόεδρος της Τζάνετ Γέλεν μπορεί να δώσει πρόσθετες πληροφορίες για το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.