Quantcast
WSJ: Ένα ακόμη τελεσίγραφο περιμένει την Ελλάδα αν δεν καταλήξει σε συμφωνία - enikonomia.gr
share

WSJ: Ένα ακόμη τελεσίγραφο περιμένει την Ελλάδα αν δεν καταλήξει σε συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

«Ένα ακόμη τελεσίγραφο θα στείλει αυτή την εβδομάδα η ΕΕ στην Ελλάδα εάν η συνάντηση με τους δανειστές δεν αποδώσει καρπούς και σήμερα στις Βρυξέλλες» αναφέρει η Wall Street Journal.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα αλλά και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι..

Επικαλούμενη πηγές από τη διαπραγμάτευση, από αύριο Δευτέρα (15/6) τα ηνία του ελληνικού δράματος θα αναλάβει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος την ίδια περίοδο θα βρεθεί ενώπιον του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο, το οποίο θα αποφανθεί για το εάν η πολιτική του «big bazooka» που ακολούθησε το 2012 και οδήγησε στην μεγάλη εξάπλωση της ευρωπαϊκής κρίσης, ήταν νόμιμη ή όχι.

Αναφερόμενο στην Ελλάδα, το δημοσίευμα σχολιάζει την άκαρπη μέχρι στιγμής διαπραγματευτική πορεία της Ελλάδας με τους δανειστές γεγονός που θα καθορίσει σημαντικά την ορθή ή όχι πορεία της χώρας.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια συμφωνία, που θα δώσει το «πράσινο φως» για την χρηματοδότηση της οικονομίας της η οποία συρρικνώνεται καθημερινά» καταλήγει το δημοσίευμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.