Quantcast
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας - enikonomia.gr
share

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας

δημοσιεύτηκε:

Πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει στις 16 Ιουνίου 2015 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), προκειμένου να  μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων ορισμένων δήμων (Ελευσίνας, Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Ιωαννιτών, Πάργας, Σουλίου κ.α)  αλλά και η πολιτική ηγεσία να άρει την απαγόρευση προσλήψεων  των καθαριστριών στους δήμους.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα απεργήσει αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Εν τω μεταξύ, στις 12:30 έχει προγραμματιστεί  η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Αττικής( έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου).

Δηλαδή  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά  να καταργηθούν τα παρακάτω άρθρα: το  άρθρο  61 του Ν. 3979/201 το οποίο  δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ, αλλά  και το άρθρο 49 του πρόσφατου Ν. 4325/2015 το οποίο  παρατείνει έως το τέλος του έτους τις σχετικές συμβάσεις που έληξαν ή που πρόκειται να λήξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.