Quantcast
ΣΤΑΣΥ: Νέοι συρμοί στον «Ηλεκτρικό» από το 2025 - Ποια αμαξοστάσια θα παράγουν ρεύμα και πώς - enikonomia.gr
share

ΣΤΑΣΥ: Νέοι συρμοί στον «Ηλεκτρικό» από το 2025 – Ποια αμαξοστάσια θα παράγουν ρεύμα και πώς

δημοσιεύτηκε:

Η απόκτηση νέων συρμών στην Γραμμή 1 του Μετρό, που είναι ο παλιός «Ηλεκτρικός» και η παραγωγή ρεύματος είναι μεταξύ των στόχων της ΣΤΑΣΥ, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Θανάσης Κοτταράς.

Ο κ. Κοτταράς  αναφέρθηκε στα τρία φιλικά στο περιβάλλον μέσα σταθερής τροχιάς στην Αθήνα (Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ) υπενθυμίζοντας με την ευκαιρία ότι φέτος ο Ηλεκτρικός έκλεισε 120 χρόνια λειτουργίας. Ξεκίνησε δηλαδή να λειτουργεί από τις πρώτες στιγμές που ήρθε ο το ρεύμα στην Ελλάδα και πριν ακόμα αποκτήσουν το αγαθό αυτό πολλά νοικοκυριά.

«Εμείς συνεχίζουμε» όπως είπε, «την προσπάθεια μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος που έχουμε ως εταιρεία. Αυτή την περίοδο ξεκίνησε να εφαρμόζεται ένα πολύ σημαντικό έργο που αποσκοπεί στην ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση των συρμών. Πιο απλά αυτό σημαίνει ότι θα ανακτούμε ενέργεια από το φρενάρισμα των τρένων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε από τη Γραμμή 1 (τον Ηλεκτρικό). Θα συνεχίσουμε και θα αναβαθμίσουμε δύο υποσταθμούς, στο Νέο Φάληρο και στο νέο Ηράκλειο», είπε ο κ. Κοτταράς, μιλώντας στο 5o Olympia Forum και συνέρχισε:

«Με την ολοκλήρωση του έργου ευελπιστούμε, εκτός από τη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος να καταφέρουμε να μειώσουμε και το κόστος λειτουργίας μας ως εταιρεία (περίπου 13%-15%). Παράλληλα προχωρούμε και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα αμαξοστάσιά μας. Ήδη έχουμε αδειοδοτηθεί για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο αμαξοστάσιο του Τραμ. Με την ολοκλήρωση του έργου πιστεύω ότι θα μειώσουμε κατά 40% στην κατανάλωση ενέργειας στο συγκεκριμένο αμαξοστάσιο.

Με την ευκαιρία έκανε γνωστό ότι στην μετά-covid εποχή ο κόσμος στην Αθήνα έχει επιστρέψει στα μαζικά μέσα μεταφοράς. «Σήμερα κινούνται περίπου 750.000 άτομα με τα μέσα αυτά», είπε ο κ.Κοτταράς. Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 25 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του μετρό στην Αθήνα, είπε ότι «πρέπει να περάσουμε σε αναβαθμίσεις». Μίλησε και για αναβαθμίσεις συρμών στον Ηλεκτρικό ανακοινώνοντας πως «εντός του 2025 θα έχουμε σε λειτουργία και τους πρώτους 14 αναβαθμισμένους συρμούς».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.