Quantcast
Τριαντόπουλος: Προχωρεί η διαδικασία αποκατάστασης των σεισμόπληκτων λαϊκών κατοικιών στο Ληξούρι - enikonomia.gr
share

Τριαντόπουλος: Προχωρεί η διαδικασία αποκατάστασης των σεισμόπληκτων λαϊκών κατοικιών στο Ληξούρι

δημοσιεύτηκε:

Επίσκεψη στο Ληξούρι και στα έργα αποκατάστασης μετά τον σεισμό πραγματοποίησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και για την κρατική αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στα σημεία που επισκέφθηκε προχωρούν έργα αποκατάστασης, μετά από προγενέστερες φυσικές καταστροφές, μέσα από έκτακτη χρηματοδότηση, στο πλαίσιο των εισηγήσεων της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής.

Επισκέφθηκε επίσης τον χώρο που κρίθηκε ακατάλληλος προς χρήση λαϊκών κατοικιών του Ληξουρίου μετά το σεισμό του 2014, την αποκατάσταση των οποίων είχε αναλάβει το κράτος. Ακολούθησε ανοικτή συνάντηση με πολίτες και κατοίκους των λαϊκών κατοικιών. Κατά τη διάρκεια της ανοικτής συνάντησης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της μελέτης για την αποκατάσταση των κατοικιών που είχαν χαρακτηριστεί ως προσωρινά ακατάλληλες («κίτρινες»). Η παρουσίαση έγινε από στελέχη της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ).

Ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε πως η χορήγηση της επιδότησης ενοικίου για τους δικαιούχους των λαϊκών κατοικιών του Ληξουρίου έχει επεκταθεί έως το 2027, χωρίς να απαιτείται η χρονοβόρος διαδικασία ετήσιας επέκτασης της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Όπως είπε στόχος του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι οι δικαιούχοι να λάβουν το συντομότερο δυνατόν τις νέες τους κατοικίες. Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως επισημαίνει το υπουργείο, προϋπόθεση είναι να συνηγορήσουν όλοι οι δικαιούχοι, με τους κατοίκους να ξεκινούν -στο πλαίσιο της ανοικτής συνάντησης- να υπογράφουν ήδη τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις ώστε να συμφωνήσουν όλοι και να προχωρήσει η διαδικασία που ήταν σε εκκρεμότητα ως τώρα.

«Εργαζόμαστε εντατικά με τους τοπικούς παράγοντες και με τις υπηρεσίες, σε ένα πλαίσιο ειλικρινούς επικοινωνίας με τους δικαιούχους, ώστε να αποκαταστήσουμε τις κατοικίες στους προ δεκαετίας σεισμόπληκτους πολίτες των λαϊκών κατοικιών του Ληξουρίου. Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε εντατικά, ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των ετών που ακολούθησαν τον σεισμό του 2014 και, δυστυχώς, δεν προχώρησαν τα πράγματα όπως έπρεπε. Πλέον, ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης για την αποκατάσταση του ενός μέρους των κατοικιών, των “κίτρινων” κατοικιών, ενώ δρομολογείται και η μελέτη για το δεύτερο μέρος – τις “κόκκινες” κατοικίες. Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη μελέτη στους κατοίκους και να ζητήσουμε τη συναίνεσή τους, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τον Δήμο Ληξουρίου», είπε ο κ. Τριαντόπουλος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.