Quantcast
Έρχονται πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έρχονται πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Τσουχτερά» πρόστιμα αναμένεται αναμένεται να πληρώσουν μέχρι το τέλος του μήνα οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων και οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Ο ηλεκτρονικός μηχανισμός ελέγχου και διασταύρωσης στοιχείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ενεργοποιήθηκε και μέχρι το τέλος του μήνα εκείνοι που θα εντοπιστούν θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα.

Μέσω αυτής της ειδικής πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ- θα διενεργούνται εκτεταμένες διασταυρώσεις σε όλα τα οχήματα.

Ποια είναι τα πρόστιμα που επιβάλλονται ανά περίπτωση

Οι έλεγχοι θα γίνονται μια φορά το εξάμηνο και μέσα στον τρέχοντα μήνα τα ανασφάλιστα οχήματα ή αυτά που δεν έχουν περάσει από το Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) θα λάβουν ειδοποιητήριο με πρόστιμα από 250 έως 1.000 ευρώ.

Εάν συνεχίσουν να αγνοούν την υποχρέωση, κινδυνεύουν τον Ιανουάριο να εισπράξουν το διπλό πρόστιμο από αυτό που ορίζονταν ή ακόμα και να χάσουν τις πινακίδες και την άδεια  κυκλοφορίας του οχήματος.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα θα είναι «βαριά» για τους παραβάτες, καθώς ανάλογα με την παρανομία θα ξεκινούν από 250 ευρώ και μπορεί να φτάσουν, σε περίπτωση υποτροπής, ακόμα και τα 30.000 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.