Quantcast
Καταγγελία για απάτες με παράνομες αποζημιώσεις: Τι απαντά ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ - enikonomia.gr
share

Καταγγελία για απάτες με παράνομες αποζημιώσεις: Τι απαντά ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

δημοσιεύτηκε:

Για την  καταγγελία που έκανε πρόσφατα  ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρης Καπούνης αναφορικά με το «κόλπο» αλλά και τις αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης στο OPEN TV.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καπούνης  είχε πει πως  « το 2023 αναγκάζομαι και κάνω μια αίτηση και δηλώνω 7.661 στρέμματα, βοσκοτόπια και ελιές και 100 πρόβατα και περίμενα να δω αν θα πληρωθεί η αίτησή μου αυτή. Στις 3 Οκτωβρίου του 2023 την έκανα την αίτηση και στις 28 Δεκεμβρίου του 2023 μου μπαίνουν στον λογαριασμό 16.391 ευρώ για τα στρέμματα που δεν έχω!».

«Αμέσως μιλάω με τον δικηγόρο μου και την Εισαγγελία και επιστρέφω τα χρήματα. Μετά από 2 μήνες ο ΟΠΕΚΕΠΕ μου έκανε μήνυση με την κατηγορία της απάτης. Επειδή έκανα απάτη την επόμενη χρονιά, φέτος τον Μάιο και επειδή υπήρχε η αίτηση που είχα κάνει από το 2023, με αποζημίωσε με άλλες 40.000 ευρώ!»  είχε συμπληρώσει.

Η απάντηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Αρχικά ο κ. Καπούνης πλαστογράφησε μισθωτήριο της Ιεράς  Μονής για να αποφύγει το ΑΤΑΚ. Λαμβάνουμε 650.000 αιτήσεις και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε μια-μια. Υπάρχει ένα ειδικό σύστημα, ένας αλγόριθμος όπου στην αρχή γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος.  Δίνουμε στο 99% το πρώτο ποσό, δηλαδή τις 16.000 ευρώ την προκαταβολή και στον δεύτερο έλεγχο «κοκκινίζουν» όλα. Ο κ. Καπούνης λέεΙ ότι κατάλαβε πως “κοκκινίζει” και έτσι πήγε  πήγε στις Αρχές . Γιατί κατάλαβε ότι πιάστηκε . Τότε πήγε στις αρχές αφού πήρε τις 16.000 ευρώ. Και όταν πιάστηκε τότε πήγε στις Αρχές » σημείωσε ο κ. Μπαμπασίδης.

Και συνέχισε λέγοντας πως  «ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου δυσφήμισε την χώρας μας τον Οργανισμό και επίσης  είναι ηθικός αυτουργός, καθώς ώθησε κι άλλους στην πλαστογραφία και στο να εξαπατήσουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

«Ουδέποτε ο κ. Καπούνης έλαβε 40.000 ευρώ. Ήταν να λάβει 40.000 ευρώ  εάν ήταν όλα σωστά. Ουδέποτε έλαβε το ποσό αυτό. Επίσης ο ΟΠΕΚΕΠΕ γνωρίζει τα λάθη που έχουν γίνει.  Είναι νέα η διοίκηση πλέον στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στο αρμόδιο υπουργείο …. και στοχεύει στην εξυγίανση του Οργανισμού και θέλει τη στήριξη των αγροτών γιατί έχει ως στόχο να πάνε μόνο βήματα μπροστά και πλέον δεν θα κάνει λάθη. Είναι νέα η διοίκηση πλέον στον ΟΠΕΚΕΠΕ .Και αρμόδιος υπουργός και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν δεσμευθεί από εδώ και πέρα  ότι όλα θα προσπαθούν να γίνονται μόνιμα » είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.