Quantcast
Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυτές είναι οι νέες εκτιμήσεις για την τιμή διάθεσης του-Τι εξετάζεται για το επίδομα θέρμανσης - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυτές είναι οι νέες εκτιμήσεις για την τιμή διάθεσης του-Τι εξετάζεται για το επίδομα θέρμανσης

δημοσιεύτηκε:

Πιο υψηλή από τις εκτιμήσεις αναμένεται να είναι από αύριο, Τρίτη, 15 Οκτωβρίου η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στα πρατήρια υγρών καυσίμων λόγω της γενίκευσης των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή.  Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα οι πρατηριούχοι εκτιμούσαν πως η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θα κινούνταν στις 15 Οκτωβρίου μεταξύ του 1,10 ευρώ το λίτρο και του 1,14 ευρώ το λίτρο. 

« Από 1,25 ευρώ το λίτρο θα ξεκινήσει αύριο η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα στις μεγάλες ποσότητες. Ας ελπίσουμε ότι αυτές θα είναι οι σταθεροποιητικές τάσεις και πως δεν θα έχουμε αυτό το ράλι τιμών που είχαμε από τη 1-4 του μηνός που ανέβηκε 12% με 13% η τιμή του αργού πετρελαίου. Οι αυξήσεις του αργού πετρελαίου που έγιναν από την προηγούμενη εβδομάδα φαίνονται ήδη στην κατανάλωση. Αυτό φαίνεται  στις τιμές του διυλιστηρίου αλλά πιστεύουμε πως θα εξομαλυνθεί η κατάσταση » σημείωσε σήμερα ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλης Κιούσης μιλώντας στο Action 24. 

Και διευκρίνισε πως «  δεν υπάρχει το 1,10 ευρώ το λίτρο  στην τιμή διάθεσης πετρελαίου. Θεωρώ ότι αύριο από τα διυλιστήρια η τιμή θα ξεκινήσει περίπου στο 1,20 ευρώ συν το κέρδος των εταιρειών .. μεταφορικό κόστος και το κέρδος των πρατηριούχων και ανάλογα με την περιοχή ».

« Εμείς είχαμε κάνει μια πρόβλεψη στις 30 Σεπτεμβρίου πως η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ήταν περίπου στο 1,15 ευρώ αλλά θεωρώ ότι τώρα θα είναι κάτι τις παραπάνω .. θα είναι 1,02 ευρώ -1,25  ευρώ για αρχή . Ας ελπίσουμε πως θα υπάρχουν σταθεροποιητικές τάσεις όπως έγινε στην έναρξη προ 1 χρόνου του πολέμου στη Μέση  Ανατολή που οι αγορές αντέδρασαν ψύχραιμα και δεν είχαμε τις αυξήσεις που ευελπιστούσαν κάποιοι ότι θα έχουμε παγκοσμίως .Πέρυσι η τιμή διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε με  1,40 ευρώ »

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι λένε παράγοντες της αγοράς για την τιμή του

Για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μίλησαν και παράγοντες της αγοράς στην ΕΡΤΝEWS.  Όπως είπαν η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει αύριο περίπου από το 1,15 μέχρι το 1,20 ευρώ το λίτρο για τα αστικά κέντρα όπου λειτουργεί και ο ανταγωνισμός. Υψηλότερα θα είναι βέβαια στην περιφέρεια και την επαρχία, ανάλογα και με τις χιλιομετρικές αποστάσεις και βέβαια ακόμη υψηλότερη στη νησιωτική Ελλάδα, όπου μπορεί να ξεπεράσει και το 1,35 λεπτά, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Η τιμή ωστόσο θα διαμορφωθεί σίγουρα σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, όπου είχαμε τιμή εκκίνησης στο 1,40 ευρώ, κάτι που γίνεται και αντιληπτό αν αναλογιστούμε ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά χθες ήταν στο 1,78, ενώ πέρυσι όταν ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου στο 1,90 ευρώ. Οι αλλαγές εξαρτώνται άλλωστε από τα διυλιστήρια.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Επίδομα θέρμανσης: Τι θα αναφέρει η νέα ΚΥΑ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδώσουν η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας την ΚΥΑ για τον τρόπο καταβολής του νέου επιδόματος θέρμανσης  στους δικαιούχους ενώ σε αυτή θα αναφέρεται και η περίοδος των αιτήσεων.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα θέρμανσης μεταξύ 100 ευρώ και 800 ευρώ, ενώ το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 ευρώ για εκείνους που θα διαμένουν στις παραδοσιακά πολύ πιο κρύες περιοχές της χώρας. Αυτό θα γίνει διότι στις περιοχές αυτές η κατανάλωση πετρελαίου ή άλλων πηγών θέρμανσης θα είναι μεγαλύτερες. Σε κάθε περίπτωση το τελικό ποσό του επιδόματος θα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της βάσης του 350 με τον λεγόμενο συντελεστή βαθμοημέρας ο οποίος θα είναι διαφορετικός για κάθε περιοχή της επικράτειας. Το επίδομα θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε παιδί.

Τα κριτήρια χορήγησης

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος αναμένεται να είναι τα εξής:

Α. Τα εισοδηματικά 

  • 16.000 ευρώ θα πρέπει να είναι το ετήσιο εισόδημα για έναν άγαμο
  • 24.000 ευρώ  θα πρέπει να είναι το ετήσιο εισόδημα για τον έγγαμο. Το ποσό αυτό θα αυξάνεται  κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • στις 26.000 ευρώ  τίθεται το εισοδηματικό όριο για  μια μονογονεϊκή οικογένεια χωρίς την προσαύξηση τέκνου.

Β. Η ακίνητη περιουσία 

Στα 200.000 ευρώ αναμένεται να είναι το  όριο ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους δικαιούχους και στις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Ωστόσο δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος για τους νέους δικαιούχους, δηλαδή για εκείνους που θα υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.   Δηλαδή εάν τα όρια εισοδηματικά όρια σε αυτήν την περίπτωση  θα είναι χαμηλότερα ήτοι 14.000  ευρώ για τον άγαμο και 20.000 ευρώ  για τον έγγαμο χωρίς παιδιά.

Επιπλέον, φέτος μπαίνει και ένας κόφτης για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ώστε αν έχουν ετήσιο τζίρο άνω των 80.000 ευρώ να μην είναι δικαιούχοι

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.