Quantcast
Χρυσοχοΐδης: Θα ακολουθήσουν και άλλες ενισχύσεις του εισοδήματος των αστυνομικών - Το σχέδιο για την ΕΛ.ΑΣ. του 2050 - enikonomia.gr
share

Χρυσοχοΐδης: Θα ακολουθήσουν και άλλες ενισχύσεις του εισοδήματος των αστυνομικών – Το σχέδιο για την ΕΛ.ΑΣ. του 2050

δημοσιεύτηκε:

Για τα μικρά ποσά αυξήσεων που δόθηκαν στους μισθούς των αστυνομικών για νυχτερινή εργασία μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εφημερίδα  «Ελεύθερος Τύπος».

«Έχω διατυπώσει τη στήριξή μου στο αίτημα των αστυνομικών να αυξηθούν οι μισθοί τους. Αξίζουν οι άνθρωποι που προστατεύουν τις ζωές μας τη στήριξή μας, γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν και άλλες ενισχύσεις του εισοδήματός τους. Είναι, άλλωστε, δέσμευση της κυβέρνησης, τόσο προς τους αστυνομικούς όσο και στους εργαζομένους στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας, η έμπρακτη στήριξη, τόσο οικονομικά όσο και σε μέσα και εξοπλισμούς» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των φαινομένων  διαφθοράς του αστυνομικού προσωπικού. «Το “δεν υπάρχει θέση για διεφθαρμένους αστυνομικούς στην Ελληνική Αστυνομία” δεν είναι πολιτικό moto, αλλά στάση ζωής. Το 2019, μία από τις πρώτες συναντήσεις που έκανα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν με τον Συνήγορο του Πολίτη. Από τότε, προώθησα μια σειρά παρεμβάσεων για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η διαφθορά, αλλά και γενικότερα η αστυνομική αυθαιρεσία. Με νομοθετική πρωτοβουλία δώσαμε ενισχυμένες αρμοδιότητες ελέγχου στον Συνήγορο του Πολίτη και αυστηροποιήσαμε το Πειθαρχικό Δίκαιο των αστυνομικών. Πριν από μερικές εβδομάδες, μάλιστα, προχωρήσαμε σε νέα αυστηροποίηση. Το μήνυμα, αλλά και η πρακτική, είναι πλέον ξεκάθαρο: διαφάνεια, έλεγχος και λογοδοσία» σημείωσε.

Για τη δημιουργία της Αστυνομίας του 2050

Και συνέχισε λέγοντας «το όραμά μου είναι η δημιουργία της Αστυνομίας του 2050, μια μεταρρύθμιση με το βλέμμα στο μέλλον. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε ήδη. Τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την Αστυνομία του 21ου αιώνα, αλλά και για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Αστυνομική Ακαδημία. Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σημαντικό πρόγραμμα τεχνολογικής αναβάθμισης που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2027, το οποίο θα προσφέρει στους πολίτες μια Αστυνομία έξυπνη, προσβάσιμη από όλους και αποτελεσματική».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.