Quantcast
Σπίτι μου 2: Διευκρινίσεις Παπαθανάση για τις αιτήσεις του προγράμματος και την αγορά ακινήτου - enikonomia.gr
share

Σπίτι μου 2: Διευκρινίσεις Παπαθανάση για τις αιτήσεις του προγράμματος και την αγορά ακινήτου

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τις αιτήσεις που θα υποβάλλονται για το πρόγραμμα “Σπίτι μου 2″που θα απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας έως 50 ετών έδωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο MEGA.  «Το πρόγραμμα Σπίτι μου 2 θα ανοίξει τον Ιανουάριο του 2025 .Είμαστε ήδη στη φάση που το προετοιμάζουμε .Τον Ιανουάριο θα γίνουν οι αιτήσεις στις τράπεζες .Θα είναι μια διαδικασία τυποποιημένη και εδώ θα έχουμε και κάτι διαφορετικό : δεν θα λήγει πλέον έγκριση .. αλλά θα ισχύει για 3 μήνες. Δεν θα χρειάζεται να κάνει κάποιος μια αίτηση για παράταση .Εάν όμως αντληθούν όλοι οι πόροι του προγράμματος, τότε ο πολίτης θα χάσει αυτό το δικαίωμα» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν τον Ιανουάριο που θα ανοίξει το πρόγραμμα θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έχει βρει ήδη το σπίτι για να υποβάλλει αίτηση. Όχι δεν θα γίνει αυτό απάντησε και επεσήμανε πως ο ενδιαφερόμενος θα κάνει αίτηση για το πρόγραμμα και μετά θα πάρει έγκριση. Ωστόσο μετά θα έχει ένα περιθώριο 2 μηνών για να καταθέσει τα χαρτιά με την έγκριση και αμέσως μετά θα κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να κάνει το συμβόλαιο, σημείωσε.

Οι δικαιούχοι

Και μίλησε εκτενώς για τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα.  Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα κάτω των 36 χιλιάδων ευρώ. Υπενθύμισε δε πως μέσω του προγράμματος μπορεί κανείς να αγοράσει σπίτι έως 250 χιλιάδες ευρώ και το δάνειο θα μπορεί να είναι έως και 190 χιλιάδες ευρώ.

Εάν κάποιος θέλει να αγοράσει σπίτι αξίας 200 χιλιάδων ευρώ τότε μπορεί να πάρει το 90% του ποσού ως δάνειο δηλαδή τις  180 χιλιάδες ευρώ. «Απλά υπάρχει ένας κόφτης για μεγαλύτερης αξίας σπίτια  έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και περισσότερο κόσμο » είπε και τόνισε πως «το προηγούμενο πρόγραμμα… το Σπίτι μου 1  ήταν μέχρι 39 ετών και τώρα είναι για συμπολίτες μας έως 50 ετών με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια ακριβώς για να μπορέσουμε  να καλύψουμε περισσότερο κόσμο.  Είναι ένα δυνατό πρόγραμμα … το διαπραγματεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο προϋπολογισμός του είναι 2 δισ. ευρώ και έχει μειωμένο το επιτόκιο κατά 50%, για τους τρίτεκνους και  για τους πολύτεκνους είναι μειωμένο κατά 75%».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.