Quantcast
Λίβανο: Έρχεται νέα "ένεση ρευστότητας "ύψους 30 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν - Όλα όσα είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - enikonomia.gr
share

Λίβανο: Έρχεται νέα “ένεση ρευστότητας “ύψους 30 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν – Όλα όσα είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

δημοσιεύτηκε:

Την περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθεια  ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ προς το Λίβανο ανακοίνωσε η Κομισιόν .

Ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι πολίτες του Λιβάνου που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Το ποσό αυτό προστίθεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ που είχαν ήδη ανακοινωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου και ανεβάζουν τη συνολική ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ στη χώρα σε πάνω από 104 εκατομμύρια ευρώ φέτος.

«Με ανησυχεί εξαιρετικά η συνεχής κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τις ζωές αθώων πολιτών. Σήμερα, εντείνουμε την ανθρωπιστική μας βοήθεια προς τον λαό του Λιβάνου. Η νέα μας χρηματοδότηση θα διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα λάβουν την πολύ αναγκαία βοήθεια κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου. Συνεχίζουμε να ζητάμε κατάπαυση του πυρός πέρα από τα σύνορα με τον Λίβανο και στη Γάζα, καθώς και για την απελευθέρωση όλων των ομήρων», επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αυτό το νέο πακέτο βοήθειας έκτακτης ανάγκης θα παρέχει επείγουσα επισιτιστική βοήθεια, στέγη και υγειονομική περίθαλψη, μεταξύ άλλων αρωγών βασικής υποστήριξης. Η Κομισιόν διευκολύνει επίσης την παράδοση βοήθειας στη Βηρυτό μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.