Quantcast
Παπαστεργίου για ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους: Έρχονται επιπλέον παράγοντες αυθεντικοποίησης του χρήστη- Τι είπε για το Gigabit Voucher - enikonomia.gr
share

Παπαστεργίου για ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους: Έρχονται επιπλέον παράγοντες αυθεντικοποίησης του χρήστη- Τι είπε για το Gigabit Voucher

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται επιπλέον παράγοντες αυθεντικοποίησης του χρήστη που θέλει να πραγματοποιήσει είσοδο στις ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Αυτό γίνεται για να υπάρξει επιπρόσθετη ασφάλεια για τους χρήστες πρόσθεσε ωστόσο διευκρίνισε πως οι κωδικοί του Taxisnet παραμένουν και δεν καταργούνται.

«Σε έναν κόσμο που διασυνδέεται όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες δίνονται. Θα σας πω ότι μόνο τον Ιούλιο είχαμε μία καινούργια ψηφιακή υπηρεσία τη μέρα. Ακόμα και τον Αύγουστο είχαμε μία ψηφιακή υπηρεσία στις δύο μέρες. Θέλω να πω ότι πλέον χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο την αυθεντικοποίησή μας, την είσοδό μας στις ψηφιακές υπηρεσίες. Αυτό μέχρι σήμερα γινόταν μόνο με ένα username και ένα password. Δεν είναι προφανώς ασφαλής ένας τέτοιος τρόπος σε ένα κόσμο και σε ένα κράτος το οποίο ψηφιοποιηθεί όλο και περισσότερο. Γι’ αυτό και προχθές στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο, που είναι και αυτό μια πολύ μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, περάσαμε και τρεις διατάξεις, μία εκ των οποίων αφορά πλέον το νέο τρόπο αυθεντικοποίησης στο ελληνικό Δημόσιο, με πολλούς παράγοντες αυθεντικοποίησης, δηλαδή με δύο ή τρεις, παραδείγματος χάριν το γνωστό OTP, τον κωδικό που μας έρχεται στο κινητό. Άρα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δείτε ότι σιγά σιγά θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες που μπορούν να το κάνουν και θέλουν να το κάνουν, να πάνε σε έναν πιο ασφαλή τρόπο εισόδου στις ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους. Άρα βάζουμε απλά έναν παράγοντα παραπάνω για την ασφάλεια. Δεν καταργούνται οι κωδικοί. Ενισχύονται» περιέγραψε ο υπουργός.

Για το Gigabit Voucher

Επίσης αναφερόμενος στις σταθερές επικοινωνίες και με γνώμονα ότι πρέπει να τρέξει πιο γρήγορα η χώρα και να ανεβάσει ταχύτητες στο διαδίκτυο, επισήμανε πως έρχεται καινούργιο voucher εντός των ημερών, το οποίο λέγεται Gigabit Voucher και θα βοηθήσει 400.000 καταναλωτές, συνδρομητές χωρίς κανένα ιδιαίτερο κριτήριο, εισοδηματικό ή άλλο, να αναβαθμίσουν την σύνδεσή τους από μία απλή σύνδεση για παράδειγμα 50 Mbps με χαλκό σε μία σύνδεση οπτικών ινών πάνω από 250 Mbps.

«Στην ουσία θα πληρώσει αυτή τη διαφορά και με τα ίδια ή και με λιγότερα χρήματα, γιατί να θυμίσω πως ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ εξήγγειλε την κατάργηση του ειδικού τέλους της σταθερής τηλεφωνίας, να μπορέσει λοιπόν να πάρει καλύτερες υπηρεσίες ακόμα και σε φθηνότερες τιμές. (…) Όχι απλά δεν θα επιβαρυνθεί, αλλά επειδή αυτό έρχεται να δουλέψει συμπληρωματικά με το άλλο Voucher που είχε ξεκινήσει, το οποίο πληρώνει την εγκατάσταση οπτικών ινών μέσα στις πολυκατοικίες, άρα να μην πληρώσει ο καταναλωτής για να έρθει η οπτική ίνα από το πεζοδρόμιο μέχρι την πόρτα του διαμερίσματος του πχ στον 5ο όροφο. Όλα αυτά λοιπόν δίνουν τη δυνατότητα πλέον στην αγορά να δουλέψει πολύ πιο γρήγορα. Σίγουρα θεωρώ ότι θα είναι πολύ καλύτερες, πολλαπλάσια καλύτερες επικοινωνίες από αυτές που έχει τουλάχιστον στην ίδια τιμή ή και σε φθηνότερη τιμή, αν το συνδυάσει στην ουσία με την μείωση του ειδικού τέλους και κάποιες άλλες προσφορές» ανέφερε ο υπουργός.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.