Quantcast
ΙΤΕΠ: Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία τον Αύγουστο - enikonomia.gr
share

ΙΤΕΠ: Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία τον Αύγουστο

δημοσιεύτηκε:

Αυξημένες άνω του 22% ήταν οι τιμές των ξενοδοχείων τον Αύγουστο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) η τιμή διάθεσης ενός δίκλινου δωματίου ανήλθε στα 187 ευρώ έναντι 153 ευρώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων η πληρότητα τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 87,6%, ενισχυμένη από το 86,1% του 2023. Την ίδια στιγμή, αύξηση κατά 7% σε επίπεδο μέσης τιμής ενός δίκλινου δωματίου καταγράφηκε και σε σχέση με τον Ιούλιο, όταν το συγκεκριμένο ποσό είχε ανέλθει στα 174 ευρώ. Αντίστοιχα, ενισχυμένη σε μηνιαία βάση ήταν και η πληρότητα, αφού το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 82,8%.

Αναφορικά με τα ξενοδοχεία της Αθήνας, η μέση τιμή και το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο στο επίπεδο 8μήνου κατέγραψαν αύξηση κατά 9,1% στη μέση τιμή δωματίου και συγκεκριμένα στα 150,34 ευρώ το 8μηνο 2024 έναντι 137,79 ευρώ το 8μηνο 2023. Επίσης, τον Αύγουστο, τον πιο «θερμό» μήνα του έτους, η μέση τιμή στα αθηναϊκά ξενοδοχεία ανήλθε στα 158,36 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.