Quantcast
Δημόσιο: Έρχεται σχεδόν 20.000 νέες προσλήψεις -Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών και τα διόδια - enikonomia.gr
share

Δημόσιο: Έρχεται σχεδόν 20.000 νέες προσλήψεις -Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών και τα διόδια

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται σχεδόν 20.000 νέες προσλήψεις  το 2025 στο Δημόσιο,

Όπως επεσήμανε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου «έχουμε να εγκρίνουμε τις νέες προσλήψεις για το 2025, στα πλαίσια του ετήσιου προγραμματισμού των προσλήψεων. Σχεδόν 20.000 προσλήψεις, με σημαντική ενίσχυση του ΕΣΥ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε σε μια ανοιχτή συζήτηση με το Υπουργείο Εθνικής Αμύντας για το πώς μπορούμε να κάνουμε την καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις πιο ελκυστική για τα νέα παιδιά. Δεν αρκεί μόνο να προμηθευόμαστε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε και το ανθρώπινο δυναμικό να μπορεί αυτά να τα χειριστεί ».

Και αναφέρθηκε στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων των αγροτών. «Για  μια σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης γ έχουμε μιλήσει  είναι η ρύθμιση των “κόκκινων”… θα έλεγα των «κατακόκκινων» αγροτικών δανείων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονταν σε καθεστώς εκκαθάρισης. Είναι ένα τολμηρό σχέδιο το οποίο ελπίζουμε να απαλλάξει από χρέη παραπάνω από 20.000 παραγωγούς και 750 συνεταιρισμούς. Θα απελευθερωθεί πολλή υποθηκευμένη γη, παραγωγικές υποδομές, θα δώσει μια ανάσα από ένα πρόβλημα το οποίο, δυστυχώς, μας έρχεται από τις εποχές της κρίσης. Είναι ένα μόνο από τα πολλά μέτρα για τον πρωτογενή τομέα. Θυμίζω τη μόνιμη επιστροφή του Ειδικού Φόρου πετρελαίου από το 2025, αλλά και το πολύ καινοτόμο και τολμηρό πρόγραμμα το οποίο ξεδιπλώνεται για επενδύσεις ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ για θερμοκηπιακές καλλιέργειες » τόνισε.

Για την σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού

Αλλά μίλησε και για την σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού . «Η Βουλή θα συζητήσει άμεσα τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού για 25 χρόνια. Θυμίζω ότι είναι το υψηλότερο τίμημα στην ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ, 3,27 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Και βέβαια, αυτό το οποίο αφορά τους πολίτες είναι ότι τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν από τα 2,8 στα 2,5 ευρώ, ενώ θα απαλλάσσονται και οχήματα που ανήκουν σε πολίτες με αναπηρία -πολύ σημαντική αυτή η διάσταση της κοινωνικής μας πολιτικής. Και βέβαια η νέα σύμβαση, ο νέος παραχωρησιούχος διασφαλίζει την πλήρη συντήρηση, την εύρυθμη λειτουργία αυτής της πολύ σημαντικής οδικής αρτηρίας, ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες.

Θέλω να επαναλάβω επίσης, ως αποτέλεσμα μίας επιτυχημένης διαπραγμάτευσης που έγινε σχετικά με την αναχρηματοδότηση του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, ότι άμεσα μειώνεται το αντίτιμο κατά περίπου 3 ευρώ -δεν είναι αμελητέο το ποσό- στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί, του άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Έτσι επιστρέφεται για πρώτη φορά στην κοινωνία το όφελος που είχε το Δημόσιο από την αναχρηματοδότηση αυτού του έργου -μια μείωση η οποία θα ισχύσει έως και το τέλος του 2025 » είπε

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.