Quantcast
Airbnb: Έρχεται νέο πλαίσιο λειτουργίας- Τι αλλάζει στο τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση - enikonomia.gr
share

Airbnb: Έρχεται νέο πλαίσιο λειτουργίας- Τι αλλάζει στο τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση

δημοσιεύτηκε:

Στα σκαριά του υπουργείο Τουρισμού  βρίσκεται το πλαίσιο λειτουργίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb. Όπως είπε σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης στον πρωτογενή τομέα.

«Το υπουργείο Τουρισμού θα νομοθετήσει κάποιες μίνιμoυμ λειτουργικές  προδιαγραφές και προδιαγραφές ασφαλείας έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει ένας έλεγχος. Γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει καν έλεγχος στη βραχυχρόνια μίσθωση» είπε  αναφερόμενη στο θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Επίσης μίλησε εκτενώς για το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης . « Στα διαμερίσματα της Αθήνας ερχόμαστε ουσιαστικά να βάλουμε έναν κόφτη .Αυτό θα συνεχίσει προφανώς. Και θα δούμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα και στους υπόλοιπους προορισμούς » τόνισε  με έμφαση.

Για το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση

Για το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Αυξάνεται το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση για τους μήνες  Απρίλιο έως Οκτώβριο από 0, 50 ευρώ έως 5 ευρώ  ως εξής:

  • Κατά 0,50 ευρώ  για τα ξενοδοχεία 1 έως 2 αστέρων και για ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια .Συνεπώς διαμορφώνεται στα 2 ευρώ από 1,5 ευρώ.
  • Κατά 2 ευρώ στα  ξενοδοχεία 3 αστέρων. Συνεπώς διαμορφώνονται στα 5 ευρώ από τα 3 ευρώ
  • Κατά 3 ευρώ στα ξενοδοχεία 4 αστέρων .Συνεπώς διαμορφώνεται στα 10 ευρώ από 7 ευρώ.
  • Κατά 5 ευρώ στα ξενοδοχεία 5 αστέρων και τις βίλες  .Συνεπώς διαμορφώνεται στα 15 ευρώ από 10 ευρώ » σημείωσε.

Και συνέχισε λέγοντας πως  « στις  βραχυχρόνιες μισθώσεις και λαμβάνοντας υπόψη  το ζήτημα -προσφοράς ακινήτων αυξάνεται από 0,50 ευρώ, στους χειμερινούς μήνες στα 2 ευρώ και από 1,5 ευρώ τους καλοκαιρινούς μήνες στα 8 ευρώ . Σημειώνεται ότι την περίοδο που εφαρμόζεται  το χαμηλό τέλος δηλαδή από τον  Νοέμβρη έως τον Φεβρουάριο, αυτό  επεκτείνεται κατά 1 μήνα και περιλαμβάνει πλέον και τον Μάρτιο. Συνεπώς το τέλος ανθεκτικότητας παραμένει στα ίδια επίπεδα όπως σήμερα και θα εφαρμόζεται από τον Νοέμβριο έως και Μάρτιο»

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και η Κεφαλογιάννη. « Για το τέλος Ανθεκτικότητας από  Νοέμβριο έως και Μάρτιο να πούμε πως προσθέτουμε άλλον 1 μήνα στην περίοδο χαμηλής ζήτησης . Το τέλος παραμένει στα περσινά επίπεδα  εκτός από τη βραχυχρόνια μίσθωση εκεί αυτό ανεβαίνει στα 2 ευρώ από 0,5 ευρώ»  είπε και πρόσθεσε πως « με το καινούργιο πλαίσιο για τη βραχυχρόνια μίσθωση -από τη μια η αύξηση του τέλους ανθεκτικότητας και από την άλλη οι λειτουργικές προδιαγραφές ασφαλείας, όλη η φορολογική αντιμετώπιση …  περιμένουμε το πώς θα λειτουργήσει αυτό προκειμένου  να μπορούμε να δούμε εάν και κάποιες άλλες περιοχές  έξω από το κέντρο της Αθήνας  θα πρέπει να τεθούν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο »

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.