Quantcast
Tέλος Κρουαζιέρας στους επιβάτες: Τι διευκρίνισε η Κεφαλογιάννη - enikonomia.gr
share

Tέλος Κρουαζιέρας στους επιβάτες: Τι διευκρίνισε η Κεφαλογιάννη

δημοσιεύτηκε:

Νέες διευκρινίσεις για το τέλος κρουαζιέρας που θα επιβάλλεται στους επιβάτες έδωσε σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε η διάταξη προβλέπει πως  «επιβάλλεται τέλος κρουαζιέρας ανά επιβάτη που αποβιβάζεται από κρουαζιερόπλοιο στα λιμάνια της Μυκόνου και της Σαντορίνης ύψους 20 ευρώ και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας 5 ευρώ για την περίοδο από την 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, 40%  μειωμένο ήτοι 12 ευρώ και 3 ευρώ αντίστοιχα τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο και 80% μειωμένο τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο ήτοι 4 ευρώ και 1 ευρώ αντίστοιχα. Το ετήσιο όφελος εκτιμάται σε 50 εκατ. ευρώ»

«Τα έσοδα θα κατανέμονται κατά 1/3 στους δήμους όπου αποβιβάζονται οι επιβάτες  .. κατά 1% θα εγγράφονται στο ύψος του προϋπολογισμού του υπουργείου Ναυτιλίας με σκοπό την εκτέλεση των απαραίτητων λιμενικών έργων. Και κατά 1/3 θα εγγράφονται ίση σε ύψους του προϋπολογισμού  του υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την βελτίωση των τουριστικών υποδομών για τη στήριξη του τουριστικού προσόντος της χώρας»  συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.