Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έκλεισαν ανοδικά καθώς ο φόβος μετάδοσης της κρίσης υποχωρεί - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έκλεισαν ανοδικά καθώς ο φόβος μετάδοσης της κρίσης υποχωρεί

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι συζητήσεις για την Ελλάδα πλησιάζουν στο τέλος και ότι θα είναι περιορισμένες οι επιπτώσεις στην περίπτωση ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoo Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,4%, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης κατέγραφε κέρδη έως και 1,2%. Ο δείκτης μειώθηκε 1% αυτή την εβδομάδα. 

Ο Stoxx 600 υποχώρησε τη Δευτέρα  στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, καθώς επιδεινώθηκε το κλίμα στη διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Καθώς, όμως, οι φόβοι μετάδοσης της κρίσης χαλάρωσαν, ο δείκτης αντέστρεψε χθες τις απώλειες που κατέγραφε. 

“Ολοι αντιλαμβάνονται ότι πλησιάζουμε σε κάποια κατάληξη (της διαπραγμάτευσης)”, δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής της BNP Paribas Fortis στις Βρυξέλλες. “Αν δεν υπάρξει συμβιβασμός, αυτό μπορεί να σημαίνει grexit ή χρεοκοπία, αλλά θα υπάρξει κάποια κατάληξη. Πολλοί επενδυτές είναι έτοιμοι να αγοράσουν και πολλοί αγοράζουν πριν το γεγονός”, πρόσθεσε. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.