Quantcast
«Ερευνώ - Καινοτομώ»: Δεύτερη παράταση για την Παρέμβαση ΙΙ - enikonomia.gr
share

«Ερευνώ – Καινοτομώ»: Δεύτερη παράταση για την Παρέμβαση ΙΙ

δημοσιεύτηκε:

Δεύτερη παράταση η προθεσμία  για την Παρέμβαση ΙΙ του «Ερευνώ – Καινοτομώ» δίνουν από κοινού ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «παράταση, λόγω της αυξημένης ζήτησης, ως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 15:00, θα πάρει η Παρέμβαση ΙΙ (Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς) της Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ» του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027, όπως αποφάσισαν από κοινού ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Η Δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΚ) του υπουργείου Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».

Υπενθυμίζεται πως η αρχική προθεσμία για το πρόγραμμα αυτό θα έληγε κανονικά σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024  στις 3μμ. 

 

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στη σύνδεση της έρευνας και καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές.

Μάλιστα σύμφωνα με την  https://erevno-kainotomo.gr/espa2127  ο στόχος του προγράμματος είναι η μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και η αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει πως η Παρέμβαση ΙI:

  • αφορά τις Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς. Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της παρέμβασης αυτής.
  • ο προϋπολογισμός της είναι  έως 2.000.000 ευρώ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.