Quantcast
Επίδομα ανεργίας της ΔΥΠΑ: Έρχεται και επισήμως "ριζικό λίφτινγκ" στη χορήγηση του-Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι - enikonomia.gr
share

Επίδομα ανεργίας της ΔΥΠΑ: Έρχεται και επισήμως “ριζικό λίφτινγκ” στη χορήγηση του-Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται και επισήμως “ριζικό λίφτινγκ” στον τρόπο χορήγησης του επιδόματος ανεργίας της ΔΥΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα  η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της Διυπουργικής Συνέντευξης Τύπου που έγινε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα,  θα γίνει αναμόρφωση του επιδόματος ανεργίας βασισμένη σε τρεις αρχές:

  • «Δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη την ασφαλιστική ιστορία του ανέργου, ένα μέρος του επιδόματος θα διαμορφώνεται ανάλογα με τον χρόνο εργασίας και τις αποδοχές.
  • Προσαρμογή στις πραγματικές ανάγκες του ανέργου, με το επίδομα να είναι μεγαλύτερο τους πρώτους μήνες, ώστε να τον στηρίξει στην αρχή της δύσκολης αυτής περιόδου.
  • Παρακίνηση για γρήγορη επανένταξη στην αγορά εργασίας, μέσω της εμπροσθοβαρούς καταβολής του επιδόματος».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

 

Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει

Ουσιαστικά οι αλλαγές που θα γίνουν  στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας είναι οι εξής:

  • Αυτό θα αποσυνδέεται από το ύψος του κατώτατου μισθού και θα γίνεται  ανταποδοτικό από καθολικό που ήταν μέχρι πρότινος .
  • Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το νέο πλέον επίδομα ανεργίας θα δίνεται στους δικαιούχους  αναλόγως του ύψους του μισθού που είχαν πριν απολυθούν αλλά και το ποσό θα είναι αντίστοιχο με τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Χαμένοι δε των αλλαγών αυτών φαίνεται πως θα είναι οι εργαζόμενοι που θα απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, οι νέοι  αλλά και οι χαμηλόμισθοι, καθώς αυτοί και θαθα πάρουν μειωμένα ποσά του επιδόματος ανεργίας .

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.