Quantcast
Νέες αυξήσεις στις συντάξεις: Πότε θα δοθούν στους δικαιούχους -Τι είπε η Κεραμέως για το επίδομα προσωπικής διαφοράς και τον κατώτατο μισθό - enikonomia.gr
share

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις: Πότε θα δοθούν στους δικαιούχους -Τι είπε η Κεραμέως για το επίδομα προσωπικής διαφοράς και τον κατώτατο μισθό

δημοσιεύτηκε:

Για τις νέες αυξήσεις  μεταξύ 2,2% και 2,5% που θα δοθούν στις συντάξεις των ασφαλισμένων μίλησε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως στην τηλεόραση του  ΣΚΑΪ.

Οι αυξήσεις αυτές θα εμφανιστούν από τα τέλη Δεκεμβρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και το τελικό τους ύψος θα διαμορφωθεί με τη χρήση αλγόριθμου και θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό εκείνης της περιόδου σημείωσε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε πως αυτό αφορά περισσότερο από 2.000.000 συνταξιούχους.

Επίσης μίλησε για το επίδομα προσωπικής διαφοράς. Όπως είπε, για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν έως 1.600 ευρώ σύνταξη και διατηρούν προσωπική διαφορά θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση έως 200 ευρώ, με το ακριβές ποσό να εξαρτάται από το ύψος της σύνταξης.

Αναφέρθηκε και στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού.  Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε πολύ σημαντική και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος ξεκίνησε από τα 650 ευρώ, αυξήθηκε στα 830 ευρώ με στόχο έως το 2027 να ανέλθει στα 950. Προανήγγειλε δε ότι τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2025. «Έχουμε μία αύξηση τα τελευταία χρόνια που αγγίζει το 28%» δήλωσε προσθέτοντας ότι «όλα αυτά είναι μέτρα που στοχεύουν στο να στηρίξουν τον εργαζόμενο και να του δώσουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.