Quantcast
Ιδιωτικά νοσοκομεία και δωρεάν χειρουργεία: Τι διευκρίνισε ο Γεωργιάδης - enikonomia.gr
share

Ιδιωτικά νοσοκομεία και δωρεάν χειρουργεία: Τι διευκρίνισε ο Γεωργιάδης

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα που αφορά στα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν για να χειρουργηθούν αλλά και για τα ιδιωτικά νοσοκομεία έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο.

«Το πρόγραμμα αφορά 37.000 πολίτες που περιμένουν πάνω από τέσσερις μήνες έως και έναν χρόνο για να χειρουργηθούν», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «ήδη έχουμε λάβει το πράσινο φως από τα τεχνικά κλιμάκια ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα λειτουργήσει. Αναμένεται η τελική απόφαση της ΕΕ για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Έχουν ήδη δεσμευθεί τα 51 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η απόφαση αναμένεται το αργότερο έως το τέλος του έτους.

Για τα δωρεάν χειρουργεία

Επίσης, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι επειδή αναμένεται ο όγκος των δωρεάν χειρουργείων να είναι αυξημένος -τουλάχιστον στην αρχή της εφαρμογής τους- αρκετά από αυτά θα μπορούν να γίνονται και στον ιδιωτικό τομέα. «Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο για κάποιες επεμβάσεις, όπως ο καταρράκτης, για παράδειγμα, να δώσουμε voucher στους δικαιούχους ώστε να κάνουν εντελώς δωρεάν αυτές τις επεμβάσεις όπου επιθυμούν», επεσήμανε.

Το ίδιο θα ισχύσει -δηλαδή μηδενική συμμετοχή των πολιτών που θα μπουν στο πρόγραμμα των δωρεάν χειρουργείων- ανεξάρτητα από το αν τα χειρουργεία θα γίνουν στο ΕΣΥ ή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.