Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ: Ο άγνωστος Χ και τα σενάρια για διάσπαση - Η επικρατέστερη ημερομηνία για τις κάλπες - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ: Ο άγνωστος Χ και τα σενάρια για διάσπαση – Η επικρατέστερη ημερομηνία για τις κάλπες

δημοσιεύτηκε:

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι η διάσπαση του κόμματος και η αποχώρηση κάποιων βουλευτών μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη. Σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πια στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 φαίνεται ότι οι πιέσεις που δέχθηκε ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, από πολλούς βουλευτές, ήταν προς την κατεύθυνση να είναι εκ νέου υποψήφιος εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ορισμένα από τα στελέχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να ενθαρρύνουν τον Στέφανο Κασσελάκη για να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος του έλεγαν ότι θα πάρει αυτή τη φορά 70% και όχι 56%.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσοι θα πάνε στις κάλπες αυτή τη φορά, καθώς οι κόντρες και οι συνεχείς διεργασίες φαίνεται να έχουν κουράσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσκοπικά στοιχεία.

“Λευκός καπνός” για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών

Πληροφορίες αναφέρουν πως οδεύουν προς συμφωνία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και θα υπάρξει “λευκός καπνός” από την Πολιτική Γραμματεία, με μοναδική εξαίρεση τον Παύλο Πολάκη, για τον χρόνο της εκλογής.

Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είναι υπέρ της άμεσης εκλογής και μιλάει για fast track διαδικασίες, καθώς δεν θέλει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ηγεσία επί μακρόν. Οι υπόλοιποι συμφωνούν οι προεδρικές εκλογές να γίνουν από τη βάση στα μέσα με τέλη Νοεμβρίου. Το πιθανότερο είναι αυτό το χρονοδιάγραμμα να “κλείσει” στη σημερινή συνεδρίαση. Οι “87” αλλά και τα υπόλοιπα μέλη θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει ένα διάστημα ηρεμίας και εσωκομματικού διαλόγου πριν από τις εκλογές.

Άγνωστος Χ

Ο άγνωστος Χ είναι το τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος ή θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ; Υπενθυμίζεται πως όπως αποκάλυψε χθες ο Νίκος Χατζηνικολάου στο τραπέζι των συζητήσεων με τους συνεργάτες του έχει πέσει και όνομα για το νέο κόμμα: “Δημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας”.

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.