Quantcast
Εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ: Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας-Ποια θέματα βρίσκονται στην ατζέντα - enikonomia.gr
share

Εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ: Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας-Ποια θέματα βρίσκονται στην ατζέντα

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να έχει σήμερα, Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να εξειδικεύσει τα μέτρα για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη θα γίνει σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως  η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης χθες ανέφερε πως:

  • Θα υπάρξει αυτοτελής φορολόγηση εφημεριών ιατρών ΕΣΥ με συντελεστή 22%. Το μηναίο καθαρό όφελος μεσοσταθμικά για τους ιατρούς υπολογίζεται σε 150 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τα 200. Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο του 2024 αυξήθηκε η αποζημίωση εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ κατά 20%.
  • Θα δίνεται κίνητρο  προσέλκυσης ιατρών σε προβληματικές και άγονες περιοχές. Θεσπίζεται από τον Σεπτέμβριο του 2024 αυξημένο κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής των ιατρών του ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές ύψους 200 έως και 600 ευρώ μηνιαίως ανάλογα με την ειδικότητα και την περιοχή. Σήμερα αφορά περίπου 3.300 ιατρούς του ΕΣΥ, με στόχο αυτός ο αριθμός να αυξηθεί, και το ετήσιο δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον επισημαίνεται πως το Σαββατοκύριακο ο κ. Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει στη ΔΕΘ για τον τομέα της υγείας μεταξύ άλλων πως:

  • Θα υπάρξουν  δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε 37.000 πολίτες με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης
  • Θα υπάρξει νέο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την αναβάθμιση και ανακαίνιση εκατοντάδων σχολείων ύψους 250 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με στόχο το ποσό αυτό να αυξηθεί σημαντικά μέσω ιδιωτικών χορηγιών
  • Θα γίνεται δωρεάν  έλεγχος γονιμότητας σε γυναίκες από 30 έως και 35 ετών και απλοποίηση των καλύψεων του ΕΟΠΥΥ στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Η συνέντευξη Τύπου

Σε κάθε περίπτωση αύριο, Τετάρτη  αναμένεται να γίνει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας από τους ‘Αδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Θεμιστοκλέους και Ειρήνη Αγαπηδάκη με θέμα την εξειδίκευση των μέτρων για τα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ, αλλά και τους βασικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους σε βάθος 3ετίας.

Σημειώνεται δε πως όλα τα αρμόδια υπουργεία προχωρούν με συνεντεύξεις Τύπου στην εξειδίκευση των εξαγγελιών που έκανε το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός  και αναλύουν τα μέτρα για την ενίσχυση των εισοδημάτων και την καθημερινότητα των πολιτών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.