Quantcast
Eurostat: Νέα στοιχεία για την οικονομία της Ελλάδας - Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός - enikonomia.gr
share

Eurostat: Νέα στοιχεία για την οικονομία της Ελλάδας – Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

δημοσιεύτηκε:

Τα νέα στοιχεία της Eurostat για την πορεία της οικονομίας τόσο της Ελλάδας όσο και της ΕΕ γενικότερα κατά το δεύτερο τρίμηνο  σχολίασαν με ανάρτηση τους στο  facebook ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

Νωρίτερα τα στοιχεία της  Εurostat έδειξαν πως η Ελλάδα είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα τα στοιχεία της Αρχής έδειξαν πως η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση 1,1% στο ΑΕΠ το παραπάνω διάστημα ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ  στην ΕΕ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο  την σημείωσε η Πολωνία (+1,5%).

Παράλληλα επισημαίνεται πως το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε της τάξεως του 0,2% τόσο στη Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σημειώνεται δε πως  το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,3% και στις δύο ζώνες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024

Σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% στην Ευρωζώνη  και κατά 0,8% στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2024,  ύστερα από +0,5%  που ήταν στην Ευρωζώνη και +0,7% στην ΕΕ κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

 

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Χατζηδάκη

« Θέλω να μοιραστώ σήμερα κάποια ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από την Eurostat, σύμφωνα με την οποία η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην  Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Όμως η ανάπτυξη για να έχει νόημα πρέπει να μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος και μείωση των ανισοτήτων.  Περισσότερα στην αυριανή μου ομιλία στη ΔΕΘ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.