Quantcast
Συντάξεις: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις νέες αυξήσεις - enikonomia.gr
share

Συντάξεις: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις νέες αυξήσεις

δημοσιεύτηκε:

Για το πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις αυξήσεις στις συντάξεις ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ” Newsroom”  ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2025 θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους οι ασφαλισμένοι είπε και πρόσθεσε « περίπου προς το τέλος του χρόνου θα έχουμε το ακριβές ποσό της αύξησης. Προφανώς αυτό θα είναι μια σημαντική αύξηση για τους συνταξιούχους που όλα αυτά τα χρόνια, όπως ξέρετε πολύ καλά έβλεπαν μόνο μειώσεις δυστυχώς. Όσο η οικονομία παράγει, αυξάνεται το ΑΕΠ, αυξάνεται η παραγωγικότητα, αυξάνονται οι ρυθμοί ανάπτυξης, έρχονται επενδύσεις τόσο και περισσότερες συντάξεις θα δίνουμε και μεγαλύτερους μισθούς στον κόσμο θα δίνουμε και περισσότερα επιδόματα και τα πάντα».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις το 2025- Οι νεότερες πληροφορίες

Από το 2025 οι αυξήσεις στις συντάξεις αναμένεται να είναι διπλές.  Δηλαδή, η εθνική σύνταξη θα αυξηθεί κατά 2,5%( ή αλλιώς + 10,65 ευρώ) και θα διαμορφωθεί στα 436,82 ευρώ από 426,17 ευρώ που είναι σήμερα. Υπενθυμίζεται πως το 2023 το όριο πληθυσμού της χώρας βρίσκονταν στο παραπάνω ποσοστό.

Παράλληλα θα υπάρξει αύξηση σχεδόν 3,5% και στο αναλογικό μέρος της σύνταξης. Αυτό θα γίνει επειδή από το 2025, οι συντάξιμες αποδοχές των ασφαλισμένων θα ακολουθούν το ποσοστό αύξησης του δείκτη μισθών όλων των εργαζομένων και όχι το ποσοστό του πληθωρισμού, όπως ισχύει μέχρι στιγμής.  Σημειώνεται δε πως βάση τις αποδοχές αυτές γίνεται ο υπολογισμός  της ανταποδοτικής σύνταξης. Εάν ο δείκτης μισθών αυξηθεί 3,5% το 2024, τότε το ποσοστό αυτό θα αναπροσαρμόσει προς τα πάνω και τον μισθό που θα ληφθεί υπόψη για την ανταποδοτική σύνταξη των πολιτών που θα αποχωρήσουν από την εργασία τους το 2025.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.