Quantcast
ΚΟΚ: Τέλος ο καφές στην οδήγηση - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι παραβάτες για τις κυρώσεις - enikonomia.gr
share

ΚΟΚ: Τέλος ο καφές στην οδήγηση – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι παραβάτες για τις κυρώσεις

δημοσιεύτηκε:

Πρόστιμο θα πληρώνουν οι πολίτες που θα πίνουν καφέ κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Όπως αναφέρει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) οι παραπάνω θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ και θα έχουν αφαίρεση διπλώματος  για το διάστημα των 30 ημερών. 

Επίσης σύμφωνα με τον ΚΟΚ απαγορεύεται οι οδηγοί να πίνουν εν κινήσει οποιοδήποτε άλλο υγρό, να τρώνε, να καπνίζουν και να κοιτούν το κινητό τους τηλέφωνο.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του ΚΟΚ

Αναλυτικά, η παράγραφος 2, του άρθρου 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει τα εξής:

  • Ο οδηγός επιβάλλεται να έχει την, κατά τις σχετικές διατάξεις, προβλεπόμενη άδεια οδήγησης και την αναγκαία σωματική και διανοητική ικανότητα και να βρίσκεται σε κατάλληλη κατάσταση για να οδηγεί, οφείλει δε κατά το χρόνο της οδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχει το όχημα του ή τα ζώα του. Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς.
  • Εν κινήσει, με το ένα χέρι δεσμευμένο από ποτήρι ή κάποιο άλλο αντικείμενο, η ικανότητα του οδηγού να εκτελέσει τους απαραίτητους χειρισμούς, ειδικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης περιορίζεται δραστικά.
  • Μπορεί επίσης να αλλάξει ακόμη και η κατεύθυνση του οχήματος χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό, αν ο οδηγός προσπαθήσει να πιει από το ποτήρι όσο κινείται το όχημα.
  • Στην περίπτωση που κάποιο από τα παραπάνω σενάρια υποπέσει στην αντίληψη των αστυνομικών της Τροχαίας, τότε ο παραβάτης οδηγός τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης του οδηγού για τριάντα 30 ημέρες.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.