Quantcast
Πακέτα διακοπών: Δείτε πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές στην Ελλάδα και πόσο στην ΕΕ - enikonomia.gr
share

Πακέτα διακοπών: Δείτε πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές στην Ελλάδα και πόσο στην ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Απλησίαστες τείνουν να γίνουν οι διακοπές για τους περισσότερους πολίτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ.

Όπως έδειξαν τα τελευταία  στοιχεία της Eurostat, αυξήθηκε κατά 7,7% η μέση τιμή για τα πακέτα διακοπών στην Ελλάδα τον Ιούλιο σε σχέση με 1 χρόνο πριν, έναντι αύξησης 6,6% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης τα ίδια στοιχεία της Αρχής έδειξαν πως στην  ΕΕ οι τιμές των πακέτων διακοπών εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 11,1%, ενώ του εξωτερικού “τσίμπησαν” κατά 5,7%.

Οι διακοπές

Αξιοσημείωτο είναι δε πως οι τιμές  στις οργανωμένες διακοπές στην ΕΕ έχουν αυξηθεί από τον Αύγουστο του 2021.

Παράλληλα επισημαίνεται πως οι  τιμές στις  εγχώριες οργανωμένες διακοπές “εκτινάχθηκαν ” το 2023 καθώς ο  ετήσιος ρυθμός αύξησης  ξεπέρασε το 20% το επτάμηνο του ίδιου έτους.

Σημειώνεται δε πως τον  Ιούλιο του 2024  η πλειοψηφία των κρατών -μελών της  ΕΕ είχε θετικό ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού για τις οργανωμένες διακοπές που πωλούνται στο εσωτερικό των αντίστοιχων χωρών τους.

Τις υψηλότερες αυξήσεις στις τιμές πακέτων διακοπών στην ΕΕ κατέγραψαν  η  Γαλλία (+22,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023), η Ιταλία (+19,5%) και η Κύπρος  (+16,7%) ενώ αρνητικό ρυθμό πληθωρισμού  ως προς αυτό, είχαν η Μάλτα (-2,9%), η Φινλανδία (-2,7%) και  η Δανία (-0,2%).

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους σχετικούς πίνακες της Eurostat 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.