Quantcast
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ:Η ελληνική Βουλή να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία - enikonomia.gr
share

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ:Η ελληνική Βουλή να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία βοήθειας προς την Ελλάδα ζητά η Γερμανία από το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς και να είναι οι Έλληνες βουλευτές αυτοί που θα κάνουν το πρώτο βήμα και θα περάσουν τις αλλαγές στην οικονομική πολιτική.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν υπάρχει πολύς χρόνος για μια «κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία» στη Γερμανία, τις τελευταίες ημέρες πριν να λήξει το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας στις 30 Ιουνίου.

Όλα αυτά αναγράφονται σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που προετοιμάστηκε για τους αξιωματούχους της ευρωζώνης και που έχει στην κατοχή του το Bloomberg. Ενώ οι Γερμανοί βουλευτές μπορούν να επικαλεστούν μια ταχεία διαδικασία, αυτό πιθανώς θα εξαρτηθεί από την “ποιότητα και την πειστική δύναμη” της συμφωνίας με την Ελλάδα.

Είναι απαραίτητο το ελληνικό κοινοβούλιο να δώσει την έγκαιρη έγκρισή του σε μια συμφωνία staff level. Επίσης, χρειάζεται ένα “ρητό αίτημα” από την Ελλάδα για επέκταση της βοήθειας και απόδειξη της βιωσιμότητας του χρέους, σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.