Quantcast
Καθαρισμός οικοπέδων: Όλη η αλήθεια για την αποτελεσματικότητα του συστήματος - enikonomia.gr
share

Καθαρισμός οικοπέδων: Όλη η αλήθεια για την αποτελεσματικότητα του συστήματος

δημοσιεύτηκε:

Για την αποτελεσματικότητα του συστήματος σχετικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων μίλησε σήμερα μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Δύο σημεία εντοπίστηκαν από τις ομιλίες και των αρμόδιων Υπουργών, αλλά κυρίως και από των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δημάρχων. Το ένα σημείο είναι τα
ρέματα και για λόγους πρόληψης ενδεχόμενης, ας πούμε, ισχυρής νεροποντής και αποφυγής προβλήματος συσσώρευσης νερού, γιατί υπήρχε και η εξάπλωση της πυρκαγιάς, απ’ ότι φαίνεται, από το ρέμα. Και το ζήτημα της αποκομιδής των καθαρισμένων, εφόσον έχουν συλλεγεί.

Εδώ υπήρξε μία άμεση έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης και εκπονείται ένα σχέδιο για τους επόμενους μήνες, με στόχο να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι στην επόμενη αντιπυρική περίοδο, ούτως ώστε αυτό να γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και με όσο το δυνατό περισσότερες διευκολύνσεις στους Δημάρχους» σημείωσε.

« Να πω εδώ, επειδή έχω την τιμή να εκπροσωπώ την Κυβέρνηση για μία δεύτερη αντιπυρική περίοδο, είναι πολύ συγκεκριμένες οι επιτυχίες, που προφανώς δεν μπορούν να «διαφημιστούν» όταν υπάρχει έστω και μία δύσκολη πυρκαγιά. Παράδειγμα, πέρσι δόθηκαν χρηματοδοτήσεις στους Δημάρχους νωρίτερα από ποτέ, κάποιοι έκαναν γρήγορα τη δουλειά, κάποιοι δεν την έκαναν γρήγορα τη δουλειά. Αξιολογήθηκαν κυρίως από τους πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Φέτος υπάρχει αγαστή συνεργασία σε υλοποίηση επιμέρους σχεδίων και προγραμμάτων του προγράμματος AntiNero. Όλο αυτό, δηλαδή, που η Αντιπολίτευση λέει 1%, ενώ ήδη υλοποιείται το μεγαλύτερο μέρος. Υπάρχουν, όμως, και επισημάνσεις από τους Δημάρχους, αλλά και επισημάνσεις από την Κεντρική Κυβέρνηση στους Δημάρχους. Αυτό με μία λέξη λέγεται συνεργασία. Η οποία προφανώς δεν βλέπει ούτε χρώματα ούτε κόμματα και πρέπει να συνεχιστεί και να γίνει όλο και πιο αποτελεσματική για το όφελος των δημοτών, των πολιτών » συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.