Quantcast
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αρχίζει αύριο η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές - Τι πρέπει να γνωρίζετε - enikonomia.gr
share

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αρχίζει αύριο η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές – Τι πρέπει να γνωρίζετε

δημοσιεύτηκε:

Από αύριο Πέμπτη, 22 Αυγούστου του 2024 και μετά γίνονται στις δομές των παιδικών σταθμών οι αιτήσεις εγγραφών των ωφελούμενων παιδιών του προγράμματος του ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» όπου το άτομο που έχει υποβάλει αίτηση (δηλαδή ο νόμιμος εκπρόσωπος) υποχρεούται:

  • Να έχει εκτυπώσει το voucher μέσω της ΕΕΤΑΑ.
  • Να έχει υπογράψει την τυποποιημένη σύμβαση. Ο αρμόδιος Φορέας θα την  εκτυπώσει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της ΕΕΤΑΑ σε δύο αντίτυπα (ένα για κάθε συμβαλλόμενο).  Mετά αυτά θα πρέπει να τα συνυπογράψει  ο Νόμιμος  Εκπρόσωπος  του Φορέα όπου θα αναφέρονται αναλυτικά τα βασικά στοιχεία και οι υποχρεώσεις των 2 μερών.
  • Να έχει επιλέξει «αποδοχή» σε ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ προκειμένου να την  εξουσιοδοτήσει ηλεκτρονικά  να κάνει τις πληρωμές προς το Φορέα για λογαριασμό του.
  • Να έχουν εκδώσει μέσω της ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ την Κάρτα Παρουσίας (ΚΑΠΑ). Αυτή είναι υποχρεωτική  για την  καταγραφή της παρουσίας του ωφελούμενου παιδιού από την πρώτη ημέρα παρουσίας του σε δομή.

Tα αποτελέσματα 

Υπενθυμίζεται πως χθες αναρτήθηκαν  στην ιστοσελίδα ( www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr) τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος του  ΕΣΠΑ με τον τίτλο «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2024-2025 » στο πλαίσιο του οποίου οι δικαιούχοι θα πάρουν voucher.

Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που αναγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί, ο αριθμός των έγκυρων αιτήσεων των παιδιών ανήλθε σε 225.202 και λαμβάνουν voucher 173.363 παιδιά και ΑμεΑ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.