Quantcast
Υπεύθυνοι ηθικής και αναλυτές δεδομένων: Τα νέα επαγγέλματα που θα δημιουργηθούν έως το 2030 - enikonomia.gr
share

Υπεύθυνοι ηθικής και αναλυτές δεδομένων: Τα νέα επαγγέλματα που θα δημιουργηθούν έως το 2030

δημοσιεύτηκε:

Τη λίστα με τα νέα επαγγέλματα που θα δημιουργήσει έως το 2030 η Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσιάζει η εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Αναλυτικά αυτά είναι τα εξής:

1.Ειδικοί Τ.Ν: Μηχανικοί, επιστήμονες δεδομένων, προγραμματιστές και τεχνικοί Τ.Ν θα είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη, τη συντήρηση και τη βελτιστοποίηση συστημάτων Artificial Intelligence.

2. Αναλυτές δεδομένων: Η ειδικότητα αυτή αναμένεται να διευρυνθεί αριθμητικά και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. Δεδομένης της ανάπτυξης των συστημάτων Τ.Ν., η ικανότητα εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων από τεράστιες ποσότητες δεδομένων θα γίνει περιζήτητη σε όλους τους κλάδους.

3.Ειδικοί στη ρομποτική και την αυτοματοποίηση: Παράλληλα, θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας σε ειδικότητες οι οποίες σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τη λειτουργία ρομποτικών συστημάτων και αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής, με επικεφαλής την Τεχνητή Νοημοσύνη.

4. Υπεύθυνοι ηθικής Τεχνητής Νοημοσύνης: Το θέμα της υιοθέτησης ηθικών αξιών από την Τ.Ν. είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση στον δυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια και απαιτείται ο ανθρώπινος παράγοντας για να κατευθύνει την Τεχνητή Νοημοσύνη σε αποφάσεις οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη την ηθική.

5.Εκπαιδευτές Τεχνητής Νοημοσύνης: Η εκπαίδευση και η εξοικείωση του εργατικού δυναμικού με τις νέες τεχνολογίες εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει ζήτηση για εκπαιδευτές και συμβούλους Τεχνητής Νοημοσύνης. Έτσι, από τις εποχές που στα τσίρκο χρειάζονταν εκπαιδευτές άγριων θηρίων, τώρα η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανάγκη ικανών… εκπαιδευτών Τ.Ν., για να μη βρεθεί στο άμεσο μέλλον αντιμέτωπη με επικίνδυνες αποφάσεις της.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.