Quantcast
SZ: Τώρα πρέπει να δράσει ο Τσίπρας - enikonomia.gr
share

SZ: Τώρα πρέπει να δράσει ο Τσίπρας

δημοσιεύτηκε:

Οι χώρες της ευρωζώνης να λάβει σοβαρά υπόψη τη νέα πρόταση Αθήνας, όπως αποδείχθηκε κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αναφέρει η Suddeutsche Zeitung.

Αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας τελικά καθώς αποτελούν το μοναδικό τρόπο ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η Σύνοδος Κορυφής ήταν μια επιτυχία – τουλάχιστον για τον Αλέξη Τσίπρα . Παράλληλα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να συζητήσουν την αναδιάρθρωση του του χρέους σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Ο Τσίπρας ήθελε να μιλήσει. Ήθελε να ακουστεί. Και αυτό είναι ό, τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας.

Οι ηγέτες των 18 κρατών-μελών βρέθηκαν στις Βρυξέλλες για να μιλήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο το πιο σημαντικό και επί της ουσίας ήταν το πολιτικό μήνυμα που απέστειλαν οι χώρες της Ευρωζώνης πως δεχόμαστε τον Αλέξη Τσίπρας επειδή έχει εκλεγεί δημοκρατικά και πάνω απ’ όλα θα λάβουμε υπόψιν μας την Ελλάδα στα σοβαρά επειδή είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ενωσης.

 

Δείχνουν ότι όλα έχουν γίνει

Ωστόσο για να εξασφαλιστεί ότι αυτό εξακολουθεί να ισχύει, η Αθήνα πρέπει να κερδίσει και πάλι την χαμένη εμπιστοσύνη. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσουν επιτέλους μέτρα λιτότητας τώρα.

Τώρα είναι στο χέρι τους διαπραγματευτές να βρουν μια συμβιβαστική λύση με την οποία και οι δύο πλευρές μπορούν να ερμηνεύσουν την πραγματική έννοια της λέξης, «ζωή».

Η Ελλάδα και οι πιστωτές πρέπει να δείξουν στους πολίτες της Ευρώπης που μπορούν να βρουν τον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό.

Έτσι, δεν είναι περίεργο ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι πιστωτές της θα εξαντλήσουν το χρόνο μέχρι το τέλος.

Η επόμενη σύνοδος θα αρχίσει την Πέμπτη. Ο χρόνος είναι λιγοστός αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ώστε να αποτραπεί αυτό που κανείς δεν επιθυμεί, δηλαδή το τέλος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.