Quantcast
Βραζιλία: Συνετρίβη αεροπλάνο στο Σάο Πάολο- Νεκροί οι 62 επιβαίνοντες - enikonomia.gr
share

Βραζιλία: Συνετρίβη αεροπλάνο στο Σάο Πάολο- Νεκροί οι 62 επιβαίνοντες

δημοσιεύτηκε:

Επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη στο Σάο Πάολο στην Βραζιλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα στροβιλο-ελικοφόρο ATR.

O πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι όλοι οι επιβάτες θεωρούνται νεκροί.  Βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει το αεροπλάνο να πέφτει πίσω από μια συστάδα δέντρων, και να ακολουθεί ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού. Αργότερα τα πλάνα δείχνουν το αεροπλάνο να είναι τυλιγμένο στις φλόγες.

Η αεροπορική εταιρεία Voepass δήλωσε ότι το αεροπλάνο, το οποίο είχε απογειωθεί από το Cascavel, στην πολιτεία Parana, με προορισμό το κεντρικό διεθνές αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, συνετρίβη στην πόλη Vinhedo, περίπου 80 χιλιόμετρα (50 μίλια) βορειοδυτικά του Σάο Πάολο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daily Mail (@dailymail)

Το δικινητήριο ATR-72 της εταιρείας Voepass εκτελούσε πτήση από το Κασκαβέλ της πολιτείας Παρανά με προορισμό το αεροδρόμιο Γκουαρούλος στο Σάο Πάολο.

Τα πλάνα δείχνουν το αεροπλάνο να είναι ακυβέρνητο και να πέφτει σχεδόν σαν πέτρα και χωρίς να έχει καθόλου ώση από τους κινητήρες του.

 

 

 

 

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι δεν μπορεί να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, το οποίο είχε αριθμό νηολόγησης PS-VPB.

Το αεροσκάφος ήταν καταχωρημένο από τονFlightRadar24 ως αεροσκάφος ATR 72-500 turboprop. Η ATR ανήκει από κοινού στην Airbus (AIR.PA), και στον ιταλικό αεροδιαστημικό όμιλο Leonardo (LDOF.MI).

Μιλώντας σε εκδήλωση, ο πρόεδρος Luiz Inacio Lula da Silva ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματά της συντριβής, προσθέτοντας ότι όλοι οι επιβαίνοντες θεωρούνται νεκροί.

 

Η κρατική πυροσβεστική υπηρεσία του Σάο Πάολο έσπευσε με επτά συνεργεία στον τόπο του ατυχήματος, σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.