Quantcast
Η γερμανική Βουλή μπορεί να ψηφίσει τη Δευτέρα ή Τρίτη την ελληνική συμφωνία - enikonomia.gr
share

Η γερμανική Βουλή μπορεί να ψηφίσει τη Δευτέρα ή Τρίτη την ελληνική συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική Βουλή θα μπορούσε να ψηφίσει για την ελληνική συμφωνία στις 29 ή 30 Ιουνίου, εφόσον προηγουμένως η ελληνική Βουλή έχει εγκρίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο τα μέτρα που θα προβλέπονται με αυτή, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο γερμανικού κόμματος.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει μεγάλη ανταρσία, εφόσον η Ελλάδα και οι πιστωτές της μπορούν να καταλήξουν σε μία αποδεκτή συμφωνία, σύμφωνα με αξιωματούχο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (της Μέρκελ). Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Μέρκελ, στον οποίο περιλαμβάνεται και το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ελέγχει 504 από τις 631 έδρες της γερμανικής Βουλής.

Η Γερμανία είναι απίθανο να επικυρώσει συμφωνία που περιλαμβάνει κούρεμα του ελληνικού χρέους, επειδή μία τέτοια συμφωνία θα αντιμετώπιζε μεγαλύτερη αντίσταση στη Βουλή, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η όποια συμφωνία προκύψει πρέπει να επικυρωθεί από το Eurogroup και τους τρεις Θεσμούς: Την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία, πρέπει επίσης να περάσουν από τα κοινοβούλιά τους τις όποιες αλλαγές στο δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Αξιωματούχοι της ΕΕ δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τον χρόνο που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης, εφόσον έχει επιτευχθεί συμφωνία, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ, προσθέτοντας ότι θα χρειάζονταν δύο έως τρεις ημέρες για να ψηφισθεί αυτή από τα κοινοβούλια.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.