Quantcast
Bloomberg: Εμπόδια στις συζητήσεις λίγο πριν το Eurogroup - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Εμπόδια στις συζητήσεις λίγο πριν το Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα συναντηθούν για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών προκειμένου να εξασφαλιστεί μια συμφωνία και να αποτραπούν τα χειρότερα για την Ελλάδα αναφέρει στο Bloomberg.

Λίγες ημέρες πριν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας αυξήθηκαν οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας και ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε έτοιμος να τερματίσει την αβεβαιότητα μετά πό πέντε μήνες στασιμότητας με την κατάθεση νέας ελληνικής πρότασης με στόχο τη συμφωνία ώστε να ξεκλειδώσουν οι ενισχύσεις.

Τα εμπόδια ωστόσο παραμένουν καθώς συμπεριλαμβάνουν τη ψηφοφορία στη Γερμανική αλλά και την Ελληνική Βουλή αλλά και το θέμα καταβολής της δόσης 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν πως θα βρεθεί λύση…

«Καταγράφεται μεγάλη πρόοδος και πλέον η γραμμή του τερματισμού είναι ορατή» αναφέρει ο Erik Nielsen, οικονομολόγος της Unicredit SpA στο Λονδίνο.

«Η αποτυχία είναι δύσκολο πλέον να προβλεφθεί και ο κίνδυνος των καθυστερούμενων οφειλών έχει μειωθεί σημαντικά».

Πάντως ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον Μάριο Ντράγκι, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά και δύο ανάτατους αξιωματούχους της ΕΕ για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

Παράλληλα το Bloomberg δημοσιεύει τις «υποχρεώσεις» της Ελλάδας μέχρι τα τέλη Αυγούστου…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.